OSUĐENA PRVA OSOBA ZA UBISTVO NA SNIMANJU FILMA RĐA: Evo koliko će morati da provede iza rešetaka! (FOTO)

Autor:

Zabava

15.04.2024

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Aleku Boldvinu zakazano je za 10. jul nakon što ga je velika porota proglasila krivim za ubistvo iz nehata.

OSUĐENA PRVA OSOBA ZA UBISTVO NA SNIMANJU FILMA RĐA: Evo koliko će morati da provede iza rešetaka! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP/Eddie Moore/The Albuquerque Journal via AP, Pool

Koproducentkinja Hana Gutijerez-Rid danas je proglašena krivom za ubistvo iz nehata, a zatim i osuđena na 18 meseci zatvora zbog smrti Haline Hačins. Ovo je najteža kazna koja je dosad izrečena u pravnom sporu vezanom za ovu tragediju na snimanju filma "Rđa" (eng. Rust). 

Tokom suđenja, tužioci su se fokusirali na to da Gutijares-Rid nije sledila sigurnosne procedure i da je dopustila da se potpuno ispravan revolver napuni lažnim mecima i najmanje jednim pravim metkom. Optužena je opisana kao nemarna i nepromišljena, a jedan od porotnika je istakao da nije ispunila svoje obaveze kako bi osigurala bezbednost oružja na setu. Ovo suđenje je pokrenulo pitanja o opasnim uslovima rada u filmskoj industriji, budući da su članovi filmske ekipe svedočili o haotičnoj sceni na snimanju gde je sigurnost bila zanemarena, a tempo rada bio prebrz.

Suđenje Aleku Boldvinu, koji je takođe koproducent filma "Rđa", zakazano je za 10. jul nakon što ga je velika porota proglasila krivim za ubistvo iz nehata. Poroti je trebalo manje od dva sata da donese odluku o krivici Hane Gutijares-Rid, pa se očekuje da će i suđenje Boldvinu privući veliku pažnju javnosti.

Podsećanja radi, glumac Alek Boldvin je optužen za nehotično ubistvo zbog smrtonosnog pucanja na snimateljku Halinu Hačins na setu filma "Rđa" 2021. godine.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Alek Boldvin usmrtio Halinu Hačins

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading