ŠVEĐANI OTKAZALI NASTUP U MALMEU: Usledila ŠOK ODLUKA zbog učešća IZRAELA na Evroviziji!

Autor:

Zabava

11.04.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska radiodifuzna unija odlučila je da ne nediskvalifikuje Eden Golan, ovogodšinju predstavnicu Izraela iz takmičenja.

ŠVEĐANI OTKAZALI NASTUP U MALMEU: Usledila ŠOK ODLUKA zbog učešća IZRAELA na Evroviziji!

Foto: shutterstock

Nakon osvajanja drugog mesta na ovogodišnjem Melodifestivalu, švedski duo "Medina" je odlučio da otkaže svoj nastup u Evrovizijskom selu tokom održavanja muzičkog festivala. Ova neočekivana odluka izazvala je brojne reakcije među fanovima i javnošću.

Republika

Foto: Printscreen/YouTube

Grupa Medina otkazala nastup u Malmeu

Prošle nedelje, u Malmeu, gradu u kome će se održati "Pesma Evrovizije", održan je protest pod nazivom "Pesma genocida". Na ulicama grada su se mogli videti plakati sa jasnom porukom "Izrael van Evrovizije ili Evrovizija iz Malmea". Ova situacija izazvala je burne reakcije širom Evrope, a fanovi su besni zbog odluke Evropske radiodifuzne unije da nediskvalifikuje Eden Golan, ovogodšinju predstavnicu Izraela iz predstojećeg takmičenja.

Republika

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@EurovisionSongContest

Eden Golan, predstavnica Izraela na Evroviziji 2024

Podsećanja radi, "Pesma Evrovizije" biće održana od 7. do 11. maja, a očekuje se da će ovogodišnje takmičenje biti posebno uzbudljivo zbog brojnih kontroverzi i neizvesnosti koje su već obeležile njegovu pripremu.

Inače, Evropska radiodifuzna unija izdala je zvanično saopštenje u vezi sa učestvovanjem Izraela na ovogodišnjem takmičenju za "Pesmu Evrovizije" koje je, malo je reći, razbesnelo javnost i vernu publiku koja ovaj prestižni festival prati svake godine. Naime, u saopštenju se ističe važnost poštovanja svih umetnika koji učestvuju na takmičenju, uz osudu svakog oblika zlostavljanja i uznemiravanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading