"NA TO MORA DA SE STAVI TAČKA!": Zorana Cvijanovića kolege ispratile u penziju, njegove reči su snažno odjeknule!

Autor:

Zabava

14.10.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove godine u penziju su otišli i Slobodan Ćustić, Ljiljana Blagojević, Svetozar Cvetković i Dara Džokić.

"NA TO MORA DA SE STAVI TAČKA!": Zorana Cvijanovića kolege ispratile u penziju, njegove reči su snažno odjeknule!

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Nakon što su u penziju otišli Slobodan Ćustić, Ljiljana Blagojević, Svetozar Cvetković i Dara Džokić isti scenario sačekao je i Zorana Cvijanovića, koji se proteklog vikenda s scene Teatra Vuk oprostio s publikom.

Cvijanović je na svoj 66. rođendan, 25. januara, odigrao poslednju pozorišnu predstavu "Pigmalion" u stalnom radnom odnosu i otišao u zasluženu penziju. Međutim, kolege iz pozorišta "Boško Buha" su popularnog Cviju zvanično u nju ispratile u nedelju nakon izvođenja predstave "Tvoje i moje", reditelja Borisa Liješevića. Sinoć je ujedno obeležen i 74. rođendan pozorišta "Boško Buha", a ovaj teatar konačno će dobiti novu zgradu.

Republika

Foto: ATA Images

 

- Dobili smo novu upravnicu Mašu Mihailović. Verujem da će iskoristiti priliku da završi posao koji je Milorad Mandić Manda započeo. Ona mora da stavi tačku na tu dramu, koja predugo traje. Došlo je vreme da se jedna velika porodica vrati u svoj dom. Naš kolektiv je formirao upravo Manda, naš kum, drug, brat i prijatelj. Držimo se zato kao porodica i onda možete da mislite s kakvim nestrpljenjem to iščekujemo - rekao je Cvijanović za Kurir.

Poznati glumac ostvario je mnogobrojne uloge na filmu i u pozorištu, a glumu je studirao u klasi sa Sonjom Savić i Žarkom Lauševićem. Malo ko zna da je pre glume kratko studirao stomatologiju, ali je ipak prevagnula ljubav prema sedmoj umetnosti. 

Nedavno su se u medijim pojavile informacije oko toga koliku novčanu naknadu primaju glumci-penzioneri. Od Nove godine glumci su dobili povišice plata, tako da za prvake pozorišta penzije iznose oko 100.000 dinara. Penzije se za dramske umetnike kreću od 50.000 do 70.000 dinara, a na visinu penzije utiče i to da li su bili u pozorištu ili su radili kao slobodni umetnici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading