POZNATI PLAKALI NA PROMOCIJI NOVE PESME MILANA VASIĆA! "Metohijo, moja avlijo" orilo se dvoranom, STAJAĆE OVACIJE ZA MOMČE S KOSOVA! (FOTO+VIDEO)

Autor:

Zabava

16.09.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj javnih ličnosti došao je da podrži Milana Vasća, koji je objavio novu pesmu o Kosovu i Metohiji.

 

 

 

Glumci, pevači, političari i sveštena lica - svi oni danas su se okupili u beogradskoj MTS dvorani s istim ciljem da podrže Milana Vasića u svojoj misiji da pesmom širi kulturu. Poznati glumac i pevač narodnih pesama inspirisanih njegovim rodnim Kosovom promovisao je novu numeru "Metohijo, moja avlijo", čije su reči odzvanjale prepunom salom dvorane. Stajaće ovacije i suze nakon odgledanog spota mogle su se videti na licima prisutnih.

Među onima koji su došli da pruže podršku Milanu bili su glumac Branko Janković s porodicom, reditelj, scenarista i glumac Radoš Bajić, glumice Brankica Sebastijanović, Mirka Vasiljević, koja se i pojavljuje u spotu "Metohijo, moja avlijo", glumci Branko Babović, poznatiji kao Đuro Palica i Milan Kalinić, pevači Zorana Pavić, Dragica Radosavljević Cakana... Prisutni su bili i ministar kulture Nikola Selaković, episkop raško-prizrenski Teodosije, načelnik generalštaba Milan Mojsilović, Arno Gujon i mnogi drugi.

Milan Vasić, poznato momče s Kosova, okupljene je pozdravio i istakao da mu je srce kao vasiona.

- Pomaže bog. Draga braćo, sestre, prijatelji, drugari, majko, počeo sam da radim jednu pesmu prizrensku i onda sam rekao da želim da napravim jednu o Kosovu i Metohiji, o Velikoj Hoči. To je za mene najsvetije mesto u Evropi. Ima devet crkava, Metohija je bolna tačka Kosova i Metohije i moja je dužnost bila da napravim pesmu o Metohiji. Mogao bih da pričam dva dana o ovome što radim. Želim iz kulture da pomognem ovom narodu, i neću stati! Insistirao sam da premijera bude u Velikoj Hoči, trebalo je da im prikazem pesmu od četiri minuta i onda sam im poklonio koncert od sat vremena, dušu sam im poklonio i srce. Kad sam video njihovu reakciju i ovacije plakao sam kao dete. Uspeo sam! Ja to radim prvenstveno za svoj narod na Kosovu i Metohiji - rekao je Milan u emotivnom obraćanju.

Miroljub Jevtić napisao je tekst pesme "Metohijo, moja avlijo", čije su reči i melodija rasplakale prisutne.

- Sestre i braćo u Hristu, čast je moja što sam međ' vama. Ovo je drugi projekat koji radim s Milanom. Ispisujemo na svoj način istoriju Kosova i kosovskog naroda. Kad duša u čoveku progovori tad olovka piše srcem. Dajemo sve od sebe. Siguran sam da niko u Srbiji neće da da dušu i krila kao pesma koja izađe iz našeg studija. Živim na Kosovu i poznajem tu kulturu i narod. Kosovo je živa reč, večnost, budućnost i prošlost. Naizgled, malo je parče zemlje, ali ogromno parče neba. Moj prijatelj i brat Milan je preuzeo teško breme, a nosi to sa izuzetnom lakoćom. Milana treba da vidite na prostoru Kosova i Metohije, on živi Kosovo. Da vidite samo tu interakciju između njega i malih Srpčića. Milane, moj naklon do poda - rekao je Jevtić.

Ministar kulture Nikola Selaković prvi je sumirao utiske nakon odgledanog spota i istakao da mu to nije nimalo lako.

 

 

- Hvala ti mnogo na ovome što radiš jer vremena se menjaju i sve je manje među mladima onih koji su svojim očima i rukama osetili Kosovo i Metohiju. To je onaj trenutak kada dođeš na neko mesto i osetiš bat, ali to nije samo bat srca, to je bat naših predaka, koraka kosovkih junaka, otkucaj dečanskih zvona, Gračanice... - rekao je između ostalog ministar Selaković duboko ganut novom pesmom i spotom Milana Vasića.

Pesmu "Metohijo, moja avlijo" komponovao je Dejan Aksić, a u njemu glavnu ulogu tumači Mirka Vasiljević, koja je istakla da joj je rad na ovom spotu bio veliko zadovoljstvo. Osim Mirke, u spotu se pojavljuju Milanovi roditelji - Olivera i Ljubomir Vasić, baka Radmila Simić i mlade glumice Tamara Tomanović, Natalija Matić i Tamara Kapetanović.

Kako je sve izgledalo na promociji pesme "Metohijo, moja avlijo" MIlana Vasića u MTS dvorani pogledajte u videu na početku teksta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 


 

 

 

Komentari (0)

Loading