OTKRIVEN TAČAN DATUM PREMIJERE "SABLJE" U SRBIJI! Pričalo se da je serija ZABRANJENA, a sada otkriveno kada ćemo je gledati na malim ekranima!

Autor:

Zabava

22.08.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča o ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića prvobitno je trebalo da bude prikazana 24. februara na Javnom servisu.

OTKRIVEN TAČAN DATUM PREMIJERE "SABLJE" U SRBIJI! Pričalo se da je serija ZABRANJENA, a sada otkriveno kada ćemo je gledati na malim ekranima!

Foto: Foto RTS

Još 24. februara trebalo je premijerno da pogledamo prvu od osam epizoda TV serije "Sablja" na Javnom servisu, ali je došlo do iznenadnog odlaganja emitovanja, što je pokrenulo priče da je serija zabranjena. Međutim, vrlo brzo stalo se na put dezinformacijama i saopšteno je da je glavni razlog premijerno prikazovanje serije u Kanu, gde je osvojila nagradu za najbolju glumačku interpretaciju celog ansambla.

Na Sarajevo film festivalu, gde su preksinoć prikazane prve dve epizode serije, autori "Sablje" Vladimir Tagić i Goran Stanković otkrili su tačan datum premijere u Srbiji.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Dragan Mićanović

Od 2. novembra počinje emitovanje na RTS. Po dve epizode biće prikazivane svakog vikenda - otkrio je Stanković za medije.

Serija "Sablja" ostvarila je izuzetan uspeh na Kanskom festivalu serija, gde je osvojila nagradu u kategoriji "najbolja glumačka interpretacija celog ansambla", a glumci su ostvareni rezultat proslavili u Beogradu.

Republika je zajedno sa glumačkom ekipom proslavljala uspeh serije u Kanu i tom prilikom porazgovarali smo sa akterima priče o ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića. Dragan Mićanović, koji tumači lik pokojnog premijera, rekao je da ovakva serija nikada nije trebalo da se snimi, s obzirom na to da nas sve seća na veliki gubitak i tragediju koja nas je zadesila.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Goran Stanković

Podsećamo, radnja prati dešavanja neposredno pre i nakon ubistva tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđić 12. marta 2003. godine, a glavne uloge tumače još Milica Gojković, Ljubomir Bandović i mladi Lazar Tasić. Reditelji serije su Goran Stanković i Vladimir Tagić, a scenaristi Dejan Prćić, Marjan Alčevski, Maja Pelević, Vladimir Tagić i Goran Stanković. Produkciju serije potpisuju Radio-televizija Srbije i "This and That Productions".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading