"DRUŽIO SAM SE S LJUDIMA S MARGINE": Marko Janketić otvorio dušu i otkrio koja uloga ga je posebno obeležila!

Autor:

Zabava

15.08.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrao je najrazličitije likove na filmu, u serijama i daskama koje život znače, a ulogu u filmu "Nedelja" odigrao je punog srca.

"DRUŽIO SAM SE S LJUDIMA S MARGINE": Marko Janketić otvorio dušu i otkrio koja uloga ga je posebno obeležila!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Marko Janketić

Za svoj glumački rad glumac Marko Janketić nagrađen je priznanjem "Zlatnik cara Konstantina" na otvaranju Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. U okviru festivala publika će imati priliku još jednom da pogleda na velikom platnu ostvarenje "Nedelja" u kojem je Janketić ostvario veoma zapaženu ulogu. Upravo u roli nekrunisanog kralja Dorćola Ise Lera Džambe, brata Džeja Ramadanovskog o kojem govori film "Nedelja", snašao se kao riba u vodi.

U razgovoru za Republiku Marko je svojevremeno ispričao da mu je najpre nuđena glavna uloga, ali da ju je on odbio. Džamba je za njega bio "pun pogodak" jer je i sam prošao kroz neke situacije kao njegov junak u "Nedelji".

Republika

Foto: youtube.com/film nedelja

Marko Janketić u filmu "Nedelja"

Kad smo radili "Južni vetar" reditelj Nemanja Ćeranić mi je ponudio da igram Džeja, ali sam odbio jer to nije za mene. Poznajem ljude sa margine i provodio sam vreme s njima na ulici, pa je Džamba bio pun pogodak. Srećan sam zbog ove uloge! Radili smo mnogo na kostimu i maski, a morao sam i glavu da obrijem. Bilo je baš uzbudljivo - rekao je glumac.

U filmu se publika uverila da Džamba ima i nežnu stranu.

Republika

Foto: ATA Images

Marko Janketić u filmu "Nedelja"

Grubost je rezultat straha. Svako nasilje iza sebe vuče neku traumu, tako da se defintiivno više poistovećujem sa tim nekim srcem koje je prosto zatrpano užasima njegovog odrastanja i načina života. Ipak identitet sa mojim likom leži u nekom srcu. Ovo je nešto što je ljudska nadogradnja, neki njegov bol - rekao je Janketić.

Film "Nedelja" biće prikazan sutra, 16. avgusta na Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading