Hose Kareras nakon više od 15 godina u Beogradu!

Autor: Promo

Zabava

19.07.2024

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koncert najvećeg svetskog tenora 16. septembra u Sava Centru u okviru Classico Festivala – ULAZNICE U PRODAJI OD DANAS

Hose Kareras nakon više od 15 godina u Beogradu!

Foto: Skymusic

Nakon što je 2008. godine ostavio domaću publiku bez daha, jedan od najvećih tenora svih vremena, Hose Kareras, vraća se u Beograd, ovoga puta na scenu Sava Centra!

Ovaj maestralni umetnik, svetski poznat po svojoj izvanrednoj vokalnoj tehnici, dubokom izražaju emocija i  izuzetnoj interpretaciji smatra se jednim od najzaslužnijih za popularizaciju klasične muzike: već od svojih početaka 70-ih godina prošlog veka stekao je globalnu slavu, a stranice muzičke istorije ispisao je koncertom „Tri tenora“ 1990. godine u Rimu, na otvaranju Svetskog prvenstva u fudbalu, gde je pevao sa Plasidom Domingom i Lučanom Pavarotijem. Ovaj koncert označio je izlazak klasične muzike iz koncertnih sala, a pomenuti performans postao je najprodavaniji snimak klasične muzike svih vremena sa tiražom od više desetina miliona prodatih primeraka širom sveta. 

Tokom pet i po decenija duge karijere snimio više od 50 kompletnih opera i 40 klasičnih i popularnih recitala, a publici su najbliskije njegove izvedbe iz opera Verdija i Pučinija.

Sarađivao je sa najvećim operskim dirigentima, poput Klaudija Abadoma, Rikarda Mutija, Leonarda Bernštajna, Zubina Mehta i Herberta Fon Karajana, s kojim je radio punih 12 godina u Salcburgu, Beču i Berlinu. Dobitnik je mnogobrojnih najviših muzičkih priznanja, doživotni je počasni član Bečke državne opere i počasni član londonske kraljevske muzičke akademije, a i nakon više od pola veka, Kareras nastavlja da inspiriše ljubitelje klasične muzike širom sveta. 
Republika

Foto: Skymusic

 

Njegov nastup 16. septembra u Sava Centru, baš kao i koncert Royal Philharmonic Orchestra (Britanska Kraljevska Filharmonija) 12. oktobra ove godine na istom mestu, deo je Classico festivala, za čiju organizaciju je zadužen Skymusic. 

Na sceni Sava Cetra Karerasa će pratiti Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, pod dirigentskom palicom Davida Gimeneza. 

Ulaznice su dostupne putem besplatne aplikacije eFinity, na sajtu efinity.rs, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda (DOB), u Tržnom centru Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Mojkiosk objekata širom Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading