PRIPREDIO SVEČANO OTVARANJE WC-a I TOM PRILIKOM IMITIRAO TITA: Slavnog glumca maršal PRIVEO! O TOME NIKAD NIJE GOVORIO!

Autor:

Zabava

10.07.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga Pavla Vuisića je opisala kako su Pavla Vuisića odveli na prijem kod Broza.

PRIPREDIO SVEČANO OTVARANJE WC-a I TOM PRILIKOM IMITIRAO TITA: Slavnog glumca maršal PRIVEO!  O TOME NIKAD NIJE GOVORIO!

Foto: Profimedia, Wikimedia/Unknown author

Legendarni jugoslovenski glumac Pavle Vuisić rođen je na današnji dan 1926. godine u Beogradu, gde je preminuo 1. oktobra 1988. godine. Poznato je da je Vuisić bio preke naravi, a njegova supruga je otkrila jednom prilikom da je glumac imao poseban "pik" na Josipa Broza Tita.

Sa četrnaest godina dočekao je Drugi svetski rat, a već četiri godine kasnije otišao je na Sremski front, sa kojeg se vratio kao antikomunista.

Zanimljivo je da je Pavle voleo da imitira, a posebno ga je inspirisao Titao, pa se nekoliko anegdota vezuje za njegov odnos prema maršalu. Prva kaže da je na svom splavu na Savi napravio WC i priredio svečano otvaranje, a tomprilikom je imitirao predsednika republike.

Pričalo se da je jednom prilikom ušao u kafanu na Adi, i da je, kad su ga pitali šta želi, samo rekao: "Ćebe". Na pitanje konobara: "Pajo, leto je, šta će ti ćebe?", odgovorio je: "Da prekrijem onog na zidu", pokazujući na Titovu sliku.

Republika

Foto: Wikimedia/Unknown author

 

Ovakvo ponašanje bilo je nedopustivo, a Pavle Vuisić ozbiljno oglušio o pravila koje je postavio Tito.

Najsumanutija anegdota koja se odnosi na Pavla Vuisića i Tita nesumnjivo je ona sa snimanja "Bitke na Neretvi", kojem je prisustvovao Josip Broz sa suprugom Jovankom. Glumac je tada Bulajiću, okupljenim glumcima i celoj ekipi rekao: "Sad imamo vojsku, hajde da smaknemo Tita. Tu je vojska, sada je najlakše..."

Pre snimanja pomenute "Bitke na Neretvi", a izgleda povodom toga, došlo je do "kidnapovanja" Pavla sa njegovog splava na Adi, dok je pecao, i odvođenje na prijem kod Tita. Vuisića su doveli na prijem, ali njegov izgled nije bio adekvatan za izlazak pred maršala.

Republika

Foto: Profimedia

 

- On je naravno bio obučen "apa drapa", za splav. Odveli su ga na Dedinje i hteli su da ga lepo obuku. On se bunio i rekao da neće. Ako ste me uzeli ovakvog, vodite me ovakvog. Tito je čuo da se neko buni i poveo ga sa sobom i onda su se ispričali. Jedan prijatelj na Adi je video kako ga vode i njemu je Pavle rekao: "Slušaj, ako nekome budeš pričao, ne postojiš za mene". Bilo ga je sramota što je išao kod Tita - rekla je njegova supruga Mirjana za Nedeljnik.

Navodno, kad ga je video Tito se nasmejao, prišao mu i zagrlio ga, a zatim ga odveo u jednu malu, sporednu prostoriju. Niko nije znao šta se unutra dešavalo. Pavle Vuisić nikada nije pričao o tom događaju, a to je zvanično bio njegov jedini susret sa Titom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading