NAŠEM GLUMCU GATARA PROREKLA SUDBINU! Njene reči i dalje odzvanjaju, za ono što mu se kasnije desilo bio je PREDODREĐEN!

Autor:

Zabava

27.06.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Miša Janketić ostavio je neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji.

NAŠEM GLUMCU GATARA PROREKLA SUDBINU! Njene reči i dalje odzvanjaju, za ono što mu se kasnije desilo bio je PREDODREĐEN!

Foto: Tanjug

Miša Janketić

Glumac Mihailo Miša Janketić jedan je od najboljih srpskih glumaca svih vremena, a veliku popularnost kod televizijske publike donele su mu uloge u serijama "Sivi dom”, "Bolji život", "Srećni ljudi", "Porodično blago" i "Bela lađa". Mnoge značajne role odigrao je i na daskama koje život znače, te je tako postao prepoznatljiv i pozorošnoj i televizijskoj publici širom regiona. Upravo za ovakav uspeh bio je predodređen, bar je tako tvrdila proročica koja mu je još kao detetu pročitala sudbinu gledajući u njegov dlan.

Iza slavne karijere Miše Janketića krije se i potresna priča o njegovom odrastanju. Najteži period u životu mu je bio tokom Drugog svetskog rata, kada je izgubio majku koju je ubio njen školski drug.

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

 

Jednom prilikom otkrio je neverovatan detalj iz detinjstva.

- Međutim, nekako sam davno, davno poverovao u reči jedne gatare. Bio sam dečkić, tek sam krenuo u školu. Tad me je prihvatila moja strina, to mi je druga majka, kod nje sam živeo. Mi imamo tamo, u okolini, u brdima, čergare, zovemo ih Gabi, Cigani, kotlokrpe. Jednog jutra sam zatekao čuvenu gataru koja je poznavala moju strinu Ivu - otkrio je Miša svojevremeno i dodao:

- Hajde da ti gatam, tražila je od strine. Daj da ti gatam ovom detetu, rekla je. Strina je rekla - ajde, pusti. Gatara se zagledala u mene. Onda je uzela moju ruku i preko dlana mi stavila neki crveni konac i samo ovako ga zaklopila i rekla mojoj strini - Ive, blago tebi, ti ne znaš šta imaš. Pa, ti imaš ovo dijete. Znaš li ti kad on poraste da u cijeloj Jugoslaviji neće biti žene, đeteta, starca koji ga neće znati. Svi će znati za njega. Biće poznat u celoj Jugoslaviji - ispričao je glumac, a njene reči ne samo da su se ostvarile, nego i nakon njegove smrti nema osobe koja nije čula za čuvenog Mišu Janketića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading