NAJBOLJI HARFISTI STIŽU U BEOGRAD! Kolarac postaje centar sveta!

Autor:

Zabava

27.05.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 29. maja do 3. juna 2024. godine u Beogradu se održava 23. Međunarodni festival harfe.

NAJBOLJI HARFISTI STIŽU U BEOGRAD! Kolarac postaje centar sveta!

Foto: ST/D. KADIĆ

Već 23 godine najbolji harfisti sveta okupljaju se u Beogradu na Međunarodnom festivalu harfe, koji će se ove godine održati od 29. maja do 3. juna u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Kao jedna je od najznačajnijih tačaka na kulturnoj mapi Beograda ovaj festival iz godine u godinu pruža priliku publici da na tematski raznovrsnim koncertima uživa u muziciranju vrhunskih harfistkinja i harfista iz celog sveta. Beograd tako postaje epicentar muzičkog užitka koji pruža jedan od najlepših instrumenata.

Festival će biti otvoren u sredu, 29. maja od 20 časova, u Velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, nastupom harfistkinje Tjaše Gafner iz Švajcarske, Mojce Zlobko Vajgl iz Slovenije i Irine Pejoske iz Srbije.

Foto: Foto Ilija Pejoski

Irina Pejoska

Sledeće večeri u Galeriji Kolarca od 18 časova sledi koncert srpskih kompozitora. Nastupaju harfistkinje: Ljiljana Nestorovska, Milena Stanišić, Ivana Pavlović, Jelena Tutić i Jana Čubrilović, kao i gitarista Srđan Tošić i flautistkinja Stana Krstajić. 

Omaž velikom kompozitoru Gabriel Foreu na koncertu 31.maja od 19 sati možemo čuti u Konaku Kneginje Ljubice u izvedbi harfistkinje Katarine Rakić, soprana Mine Nikolić i flautistkinje Sanje Marić. 

Koncert u Prostoru Miljenka Derete 01.juna od 17 sati je namenjen mlađoj populaciji u neformalnom ambijentu i atmosferi uz zvuke džez, pop, i popularne muzike u aranžmanima dve harfistkinje Jelene Tutić i Irine Pejoske.

U PTT Muzeju 02. juna od 17 časova - Mladi u fokusu. Predstaviće nam se dve mlade harfistkinje - Mina Marjanović  i  Aleksandra Radovanović.

Ovogodišnji, 23. Međunarodni festival harfe simbolično zatvaraju dve etablirane umetnice, profesorke Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koje već dvadeset i pet godina stvaraju i muziciraju zajedno - Duo Floral, harfistkinja Milena Stanišić i flautistkinja Stana Krstajić nastupom u Svečanoj sali muzičke škole "Stanković" od 19 sati. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading