"HTEO SAM DA OSVETIM OCA!": ESKOBAROV SIN stigao u Srbiju, pa OTVORIO DUŠU: "Morao sam da se krijem od neprijatelja"

Autor:

Zabava

07.05.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Huan Pablo Eskobar napisao je biografsku knjigu "Moj otac Pablo Eskobar" kako bi pokazao da nije ponosan na ono što je poznati Kolumbijac radio.

"HTEO SAM DA OSVETIM OCA!": ESKOBAROV SIN stigao u Srbiju, pa OTVORIO DUŠU: "Morao sam da se krijem od neprijatelja"

Foto: Tanjug/AP

Divan otac i opasni kriminalac - takav je bio Pablo Eskobar (1949-1993), prema rečima njegovog sina Huana Pabla Eskobara, koji je stigao u Srbiju gde promoviše svoju biografsku knjigu "Moj otac Pablo Eskobar".

U knjižari Delfi u Studentskom kulturnom centru Beograda naslednik kolumbijskog kralja droge i jednog od najmoćnijih kriminalaca svih vremena ispričao je kako mu je otac jednog dana rekao: "Sine, ja sam bandit i time zarađujem za život". U trenutku kada mu je, nakon sakrivanja od vlasti i konkurentskih kartela, otac pronađen i ubijen, Eskobar je bio napunio 16 godina, i morao je da napusti Kolumbiju da izbegne osvetu neprijatelja.

Prema njegovim rečima, nijedna zemlja nije htela da primi porodicu Pabla Eskobara, pa je odlučio da zakonski promeni ime u Sebastijan Marokin, a čak su "promenili i pedigre pasa kako bi se sakrili od neprijatelja".

Republika

Foto: Tanjug/AP, Credit: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

 

- Neki kažu da sam promenio ime jer nisam ponosan na svog oca. Nisam ponosan na to što je radio prema građanima Kolumbije, ali nisam promenio ime jer nisam želeo da budem Eskobar već je to bio jedini način da napustim zemlju - naveo je Eskobar.

POSTAO SAM PABLO ESKOBAR 2

Govoreći o smrti oca, Eskobar se prisetio da je nakon telefonskog razgovora sa njim, desetak minuta kasnije stigao poziv jedne novinarke koja mu je rekla da je ubijen.

- Reagovao sam nasilno kad me pitala šta ću uraditi. Nije rekla da me snima. Ne tražim izgovore, ali rekao sam da ću osvetiti oca. Naučio sam dosta iz te situacije, kako kratka izjava može ti promeniti čitav život. Postaneš Pablo Eskobar 2 - naveo je sin okorelog kriminalca.

Priznavši da je imao znanja i mogućnosti da ostvari svoje pretnje, Eskobar je dodao da je brzo shvatio da bi time naneo štetu svojoj zemlji, porodici i sebi.

- Zato sam odmah nazvao medije i rekao da sam napravio grešku i da želim da budem miran čovek. Mnogi se danas sećaju pretnji, koje su trajale pet sekundi - naveo je Eskobar, koji je nakon toga živeo u egzilu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

PROTIVNIČKI KARTEL MI JE UZEO SVE

Prisetivši se odlaska protivničkom karetlu Kali, koji je pretio da će ga ubiti, Eskobar je rekao je pre toga napisao testament i sa svojom majkom otišao na sastanak.
Prema njegovim rečima, na sastanku se suočio sa neprijateljima svog oca, gde su razgovarali zašto se sve to dešavalo i zašto je u međusobnom ratu toliko bilo ubijenih, "ne manje od 3.000 ljudi".

- Ima dosta krvi između kartela u Kolumbiji. Čudo je što sam tu. Nisam očekivao da ću se izvući živ. Ne nedostaje mi nijedan prst. Tu sam da proslavim priliku što sam ostao živ, nakon sveg nasilja kome sam svedočio - naveo je Eskobar.

Kartelu Kali Eskobar je na sastanku ostavio sav novac i moć kako bi ostao živ, i "uzeli su bukvalno sve" što je posedovala njegova porodica - zgrade, imovinu, umetnička dela, helikoptere, skupa kola i drugo.

- Ne osećam se loše zbog toga. U prvom trenutku se osećaš nemoćno, ali danas kad se osvrnem to je za mene bila najveća usluga. To mi je omogućilo da krenem iz početka, a svi koji su uzeli taj novac danas su mrtvi - naveo je Eskobar.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

PRETNJE SMRĆU

Prema njegovim rečima, poslednje reči koje su mu uputili pre odlaska iz Kolumbije bile su: "Ako se ikada vratiši ubićemo te".

Eskobar je čekao 14 godine pre nego što se 2008. godine vrato u Kolumbiju na poziv porodice čiji su članovi ubijeni po naređenju njegovog oca.

- Uradio sam to jer sam posvećen miru. Moram da pogledam u oči tim ljudima i zamolim ih za oproštaj - naveo je Eskobar i naglasio da je nepravedno što danas on plaća grehe svog oca.

Huan Pablo Eskobar boravi u Srbiji, gde će održati predavanje 9. maja u MTS dvorani u Beogradu.
 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading