UMRLA SLAVNA GLUMICA, MAJA VOLK SAOPŠTILA TRAGIČNE VESTI: Tuga ju je dotukla, jedva izustila ove reči!

Autor:

Zabava

02.05.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maja Volk je podelila vest o smrti slavne glumice i rediteljke.

UMRLA SLAVNA GLUMICA, MAJA VOLK SAOPŠTILA TRAGIČNE VESTI: Tuga ju je dotukla, jedva izustila ove reči!

Foto: Printscreen/Youtube/Studio B

U nedavnoj tužnoj vesti koja je pogodila svet umetnosti, saznali smo da nas je iznenada napustila talentovana rediteljka i glumica Marica Vuletić Naumović. Njena dugogodišnja prijateljica Maja Volk podelila je ovu vest na društvenim mrežama, izražavajući duboku tugu zbog gubitka još jedne sjajne umetničke duše.

Marica Vuletić Naumović rođena je 29. januara 1962. godine u Zemunu, a tokom svoje karijere ostvarila je impresivnih 50 uloga i odigrala čak 1.000 predstava. Njen doprinos filmu, televiziji i radiju bio je neizmerno značajan, sa preko 20 uloga na filmu, televiziji i radiju, kao i sinhronizacijom više od 1.200 crtanih filmova.

Osim brojnih uloga u pozorištu, Marica je igrala u filmovima poput "Kako sam sistematski uništen od idiota", "Šest dana juna", "Dogodilo se na današnji dan", "Poltron", "I to će proći", "Largo Vinč", "Psihoseansa", "Znamenite žene srpske prošlosti" i "Ožalošćena porodica". Takođe, iza sebe ima impresivnih 10 režija u više pozorišta u Beogradu, Novom Sadu i Banjaluci, kao i 10 radio-režija.

Posebno je vredno pomenuti Maricinu saradnju sa Udruženjem "Živimo zajedno", gde je radila na predstavi "Dubravko i Sanja", koja je povezala profesionalne glumce sa glumcima sa invaliditetom. Njen višedecenijski posvećeni umetnički rad odražava se kroz svestrano obrazovanje, uključujući studije etnologije, diplomu glume i pozorišne i radio režije, kao i specijalizaciju iz scenskog pokreta kao stipendista Francuske vlade.
 

"Umrla je još jedna vedra vodolija, glumica i rediteljka Marica Vuletić Naumović, sa kojom sam se toliko puta druzila u Banjoj Luci, gde smo predavale na Akademiji umetnosti. Pretužna sam", napisala je Maja na društvenim mrežama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading