ZAJEDNO SNIMALI FILM, A NISU SE NI SRELI! Nada Macanković otkrila TAJNU "Ruskog konzula"

Autor:

Zabava

27.03.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film Miroslava Lekića izazvao je pažnju javnosti intrigantnom istorijskom pričom o odnosu Srba i Albanaca na Kosovu.

ZAJEDNO SNIMALI FILM, A NISU SE NI SRELI! Nada Macanković otkrila TAJNU "Ruskog konzula"

Foto: youtube.com/printscreen

Glumica Nada Macanković u "Ruskom konzulu" igra Vidu Murici za koju kaže da joj je bio veliki izazov s obzirom na to da nikada nije nešto slično igrala.

Prema njenim rečima, Vida pripada nekoj vrsti negativnih likova u filmu, i jedna je od onih koji osude na robiju Iliju Jugovića, koga igra Nebojša Dugalić. Macankovićeva je navela za Tanjug reflektor da njen lik veruje da je ideja komunizma ispravna i da su joj potrebne neke žrtve, pa i ljudske, dodavši da je "mnogo ljudi verovalo na taj način u razne ideje kroz istoriju".

Iako je "Ruski konzul" poslednji dugometražni igrani film Žarka Lauševića, kojeg je snimao u teškom stanju već poprilično bolestan i izmoren, Nada je otkrila da se sa glumcem ni u jednom kadru nije srela! 

Republika

Foto: FCS/Goran Đukanović

 

- Snimala sam uglavnom sa Svetozarom Cvetkovićem, čiju ženu igram. Tako da je meni drago što smo u istom filmu, ali na snimanju se nismo sreli - rekla je glumica.

Film "Ruski konzul" krije mnoge tajne, pa osim toga što se Lauš tokom snimanja nije ni sreo sa nekolicinom kolega, zanimljivo je da ga je ova priča vratila u zatvorsku ćeliju gde je proveo godine zbog ubistva dvojice mladića u Podgorici.Ta scena bila je poslednja koja je snimljena.

Macanković je ocenila da "Ruski konzul" govori o odnosima Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, ali ne posmatra jedostranu tu temu.

- Iako se u početku može činiti da je više srpski ugao, kako film odmiče možemo videti da u stvari postoji više uglova gledanja. Svaki je pođednako pogrešan i ispravan - navela je Macanković i dodala da film postavlja pitanja "na objektivan na način ne štiteći nijednu stranu".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading