POSTHUMNA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO JAGOŠU MARKOVIĆU: Slavnom reditelju ukazana počast na festivalu "Vršačka pozorišna jesen"

Autor:

Zabava

11.10.2023

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni reditelj je preminuo u 58. godini života, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana krajem prošlog meseca!

POSTHUMNA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO JAGOŠU MARKOVIĆU: Slavnom reditelju ukazana počast na festivalu "Vršačka pozorišna jesen"

Foto: ST/Vladimir Lukić

Večeras se završava 30. festival klasike "Vršačka pozorišna jesen", a reditelj Jagoš Marković, koji je nedavno preminuo, će na predlog stručnog žirija dobiti nagradu za životno delo i umetnički doprinos u predstavama baziranim na dramskom klasici, saopštava Narodno pozorište u Beogradu.

Tročlani žiri činili su reditelj Dejan Projkovski iz Severne Makedonije, glumica zaječarskog pozorišta Nataša Petrović i dramaturg Aleksandra Glovacki Velikić. Oni su odlučili da u konkurenciji pet renomiranih predstava, čak četiri nagrade odu u ruke ansambla Narodnog pozorišta Beograd za dramu "Očevi i oci".

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Jagoš Marković

Predstava je proglašena za najbolju u celini, Vanji Ejdus je pripala nagrada za najbolju žensku ulogu, reditelju Veljku Mićunoviću za najbolju režiju, dok je Kati Đarmati pripala specijalna nagrada za dramatizaciju tog romana Slobodana Selenića.

"Don Žuan", ansambl NP "Sterija", koji je režirao Aleksandar Cvetanovski, ovenčan je specijalnom nagradom za kolektivnu igru. Mariji Pantin biće uručena nagrada "Tomislav Pejčić" za najboljeg mladog glumca, a kompozitoru Dimitru Andonovskom specijalna nagrada za rad na ovoj predstavi. Za najboljeg muškog glumca proglašen je Ozren Grabarić za ulogu Mefista u predstavi "(Pra)Faust" Beogradskog dramskog pozorišta. Ova predstava, koju je režirao Boris Liješević proglašena je za najbolju, prema oceni publike, pišu "Novosti“.

U čast nagrađenih biće izvedeno veče filmske muzike "Boja noći", u kom učestvuju Mina Lazarević, Ljiljana Stjepanović i Boda Ninković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading