ZLATNI SUNCOKRET: Vladimir Kecmanović napisao najbolju knjigu u 2022.

Autor:

Zabava

30.01.2023

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za prestično priznanje borila su se još četiri književna dela.

ZLATNI SUNCOKRET: Vladimir Kecmanović napisao najbolju knjigu u 2022.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Žiri je većinom glasova doneo odluku da nagradu Zlatni suncokret za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2022. dobije Vladimir Kecmanović za roman "Kad đavoli polete" u izdanju "Lagune".

- Prijatno sam iznenađen odlukom jednog savremenog stručnog žirija da nagradi politički nekorektnu knjigu i na tome njegovim članovima od srca zahvaljujem - izjavio je dobitnik.

U obrazloženju, između ostalog, navodi se da se Kecmanovićev roman izdvaja "zbog smelosti da se otisne u sfere vrlo složenih pitanja struktura i vrednosti našeg sveta u kojem su uloge unapred raspodeljene, a odgovornosti, po lažnoj, ali delotvornoj nužnosti, uvek ili previše često prebačene na pogrešne adrese".

U konkurenciji su bili poema "A htela sam" Maje Solar, pesnička zbirka "Filatelist" Nebojše Lapčevića i romani "Astal tiš riba friš. Život pesnika: political nigredo" Slobodana Tišme i "Klara, Klarisa" Marijane Čanak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading