MILENKO JE PREDOSETIO TRAGEDIJU! Sina i suprugu spasio SIGURNE SMRTI, evo šta je uradio noć pre nego što je POGINUO!

Autor:

Zabava

20.12.2022

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac kao da je osetio da se bliži stravična opasnost.

MILENKO JE PREDOSETIO TRAGEDIJU! Sina i suprugu spasio SIGURNE SMRTI, evo šta je uradio noć pre nego što je POGINUO!

Foto: RTS/printscreen

Glumac Milenko Zablaćanski, preminuo je 22. januara 2008. godine, 17 dana nakon što je 5. januara iste godine doživeo tešku saobraćajnu nesreću.

Naime, on se kretao ka Užicu svojom trakom, kada je iz suprotnog pravca naišao automobil marke ''Mercedes'' čiji je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, proklizao u suprotnu traku, te je došlo do direktnog sudara.

Republika

Foto: prinscreen

Milenko Zablaćanski nekada

Glumac je tada hitno prebačen u užičku bolnicu, ali se nekoliko dana nije budio iz kome pa je prebačen na VMA u Beograd. Nažalost, preminuo je 22. januara i sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Noć pred nesreću Milenko je bio sa suprugom Snežanom i sinom Nikolom u vikendici nadomak Zlatibora. Odmor su prekinuli zbog smrti Snežanine tetke, a kako je bilo loše vreme, glumac je suprugu i sina poslao za Beograd autobusom, kao da je predosetio da će se nešto dogoditi.

- Bio je zaista poseban čovek zbog čega se svakog dana zahvaljujem Bogu što sam sa njim provela 20 godina života. Umeo je da nasmeje, vrati snagu. Bio je borac, vredan i odgovoran čovek. Tu smo negde slični. Zato se i trudim da zadržim snagu, jer znam da u suprotnom on to ne bi odobravao. On se ni bi predao. Borio bi se za decu. Kakav je on zapravo govore njegovi prijatelji koji su uz nas - rekla je ranije Snežana Vesković-Zablaćanski, balerina i kostimografkinja Pozorišta na Terazijama.

Republika

Foto: prinscreen

Milenko Zablaćanski poginuo

Snežana i Milenko imaju dva sina Nikolu i Ivana koji je nasledio očev talenat za glumu.

- Kada je Milenko poginuo, imao sam 18 godina i već želeo da upišem FDU. Tata i mama (Snežana Zablaćanski, koreograf) vodili su me često kao klinca u pozorište. Sećam se da sam voleo da sedim pored portirnice, u kolima iz "Briljantina". Eto, danas igram u toj predstavi... Verujem da sam od oca nasledio profesionalan odnos prema poslu. Nikad ne kasnim, uvek sam u "niskom startu" pred probu ili predstavu. Inače, tatu sam posebno voleo da gledam kao Džordžina u "Srećnim ljudima", na Terazijama u "Herojima" - rekao je Ivan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading