Čekaj me, ja ću sigurno doći! Udovica Tome Zdravkovića 33 godine nakon njegove smrti neutešna!

Autor:

Zabava

30.09.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas će u 11 sati biti održan pomen najvećem boemu bivše Jugoslavije na Centralnom groblju u Beogradu

Čekaj me, ja ću sigurno doći! Udovica Tome Zdravkovića  33 godine nakon njegove smrti neutešna!

Foto: E-stock/Časlav Vukojičić

Danas se obeležavaju 33 godine od smrti legendarnog pevača Tome Zdravkovića, povodom čega će biti održan pomen na Centralnom groblju u Beogradu.

Foto: E-stock/Časlav Vukojičić

 

Toma Zdravković preminuo je krajem septembra 1991. u Beogradu. Danas i bez obzira na vremenske neprilike povodom 33. godišnjice smrti njegova udovica Gordana doputovala je iz Kanade, ne bi li mu s još nekolicinom okupljenih u tišini položila cveće na grob. Ona je, inače, do poslednjeg dana bila uz njega, te sada, kako stari sve više sluša Tominu pesmu "Čekaj me", u čijem stihu kaže "Čekaj me, ja ću sigurno doći", te priznaje da je sve bliže njihovom susretu na onom svetu.

- Pre su to bile neke druge Tomine pesme, ali sad stalno slušam ovu, nekako osećam da sam mu sve bliže. Da mogu da vratim vreme, sve bih opet isto uradila, nikad se nisam pokajala što sam ostala uz njega do poslednjeg dana. Moram da ispravim mnoge koji pišu da je Toma imao kancer prostate, nije tako, on je imao problema s bešikom - priznaje Goca, koja često govori o njihovoj ljubavi.
- Bio je vrlo šarmantan, voleo je da se šali. Posle nekoliko susreta ispričao mi je da je bolestan. Zajedno smo obilazili lekare. Nekoliko meseci kasnije predložio mi je: "Što se ti ne udaš za mene?" Pitala sam: "A šta da radim s tobom? Ti si čovek koji iza sebe ima četiri braka i dete. Ja još nisam napunila ni 25 godina. Ne pada mi na pamet" - ispričala je svojevremeno Goca, koja je ipak poslušala svoje srce.

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Spomenik Tomi Zdravkoviću postavljen je prošle godine i to na Skadarliji, mestu gde je pevač i najpoznatiji boem bivše Jugoslavije ostavio dubok trag u kafanskoj muzici. Podsetimo, Toma Zdravković rođen je 20. novembra 1938. u Pečenjevcu, kraj Leskovca, gde je kao mladić i započeo muzičku karijeru. Ostavio je veliki trag svojim pesmama koje su se upisale na listu najslušanijih numera, i ostao upamćen kao najveći boem.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading