SAZNAJEMO! OVO JE TAČNO VREME KOMEMORACIJE I SAHRANE BORE ČORBE!

Autor:

Zabava

05.09.2024

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primanje saučešća zakazano je u 13 časova u kapeli na Gradskom groblju u Čačku.

SAZNAJEMO! OVO JE TAČNO VREME KOMEMORACIJE I SAHRANE BORE ČORBE!

Foto: ATA Images

Legendarni Bora Đorđević biće sahranjen u svom rodnom Čačku i to po njegovoj ličnoj želji. Iz kabineta gradonačelnika Čačka saopštili su termin sahrane, ali i komemoracije.

- Komemoracija će biti održana u Kulturnom centru Čačak, koji se nalazi na Trgu narodnog ustanka sa početkom u 11 časova. Primanje saučešća zakazano je u 13 časova u kapeli na Gradskom groblju u Čačku, opelo počinje u 14 časova, a sahrana je zakazana za 14 sati i 30 minuta, potvrđeno je za RINU iz kabineta gradonačelnika Čačka.

Foto: ATA images

Bora Đorđević

 

Borisav Bora Đorđević, preminuo je u Ljubljani nakon duge i teške bolesti u 72. godini života.

Rođen je u Čačku, gde će i biti sahranjen u prisustvu rodbine, prijatelja i brojnih kolega.

Foto: ATA Images

Bora Đorđević

 

Kako smo već pisali, njegovo telo uskoro stiže u Srbiju, a menadžer je potvrdio da bi to trebalo da se desi danas u toku dana. Naša ekipa razgovarala je sa komšijama u kraju u Čačku gde je Bora odrastao i često svraćao, pa su potvrdili da su znali i bez medija da će gde će se održati sahrana.

Otkrili su nam da je porodica obezbedila i smeštaj u gradu za par prijatelja koji dolaze iz dalekih krajeva, sa svih strana sveta. To planiraju da urade i u Beogradu za ljude koji dolaze zbog Borine sahrane. 

Foto: Nemanja Pančić

Groblje na kom će Bora Čorba biti sahranjen

 

U oproštajnim rečima koje je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, uputio prijatelju Bori Đorđeviću, nalazi se i ispunjenje poslednje želje proslavljenog rokera, a to je da on bude sahranjen u rodnom gradu. Prvi čovek Čačka i Bora su inače dugogodišnji prijatelji.

Napustila nas je legenda rokenrol scene naše Srbije i regiona, maestralni i neprevazidjeni muzičar, tekstopisac i frontmen najveće rok grupe Riblje Čorbe. U 72. godini života preminuo je Bora Đorđević, ikona Čačka i čovek koji je za četiri i po decenije muzičkog stvaralaštva ostavio neizbrisiv trag u srcima svih generacija. Odavno postavši besmrtan za njegove Čačane i Čačak, uvrstio se u red najvećih legendi koje je ovaj grad iznedrio. Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen - izjavio je Milun Todorović.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading