OTKRIVEN UZROK SMRTI RADE ĐURIČIN! Evo koju JEZIVU dijagnozu je imala čuvena srpska glumica, lekari joj se BORILI ZA ŽIVOT

Autor:

Zabava

04.09.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša čuvena glumica završila u bolnici na odeljenju intenzivne nege, a danas preminula!

OTKRIVEN UZROK SMRTI RADE ĐURIČIN! Evo koju JEZIVU dijagnozu je imala čuvena srpska glumica, lekari joj se BORILI ZA ŽIVOT

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ (STF)

Rada Đuričin

Legendarna srpska glumica Rada Đuričin preminula je u 91. godini u Beogradu, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u svetu glume. Pre dve godine, Đuričinova je završila u bolnici na odeljenju intenzivne nege Specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava".

Neurolozi su se tada borili za njen život, kada joj je dijagnostikovan akutni moždani udar, a po izlasku iz bolnice otkrila je kako se oseća.

- Ne primećujem, osećam se manje više kao što sam se osećala i kad sam imala i 79 godina ili 69 godina - rekla je Rada tada.

Republika

Foto: ATA Images

Glumica Rada Đuričin umrla u 91. godini

Podsećanja radi, Rada Đuričin bila je ne samo talentovana glumica, već i vrlo obrazovana osoba. Ona je završila dva fakulteta, književnost i glumačku akademiju. Na FDU je diplomirala u klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem. Dobitnica je nagrade za životno delo Zlatni ćuran.

Tokom svoje dugogodišnje karijere, Rada Đuričin ostvarila je značajne uloge u brojnim filmovima i serijama koje su obeležile srpsku kinematografiju. Neki od njenih najpoznatijih projekata uključuju "Selo gori, a baba se češlja", "Tajne vinove loze", "Miris kiše na Balkanu" i "Vojna akademija". Njen doprinos umetnosti i kulturi ostaje neizbrisiv.

Republika

Foto: ATA Images

Glumica Rada Đuričin umrla u 91. godini


Rada Đuričin će zauvek ostati upamćena po svojoj izuzetnoj glumačkoj veštini i doprinosu srpskoj kinematografiji. Njeni rad i nasleđe nastaviće da žive kroz dela koja je ostavila iza sebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading