IZNENADA PREMINULA NOVINARKA RTS-a!

Autor:

Zabava

15.08.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato vreme i mesto sahrane!

IZNENADA PREMINULA NOVINARKA RTS-a!

Foto: Tanjug/N. JOVANOVIĆ

Sveće, paljenje sveća

Mirjana Nedeljković, istaknuta novinarka i dugogodišnja članica redakcije Radio-televizije Srbije (RTS) i Televizije Most, preminula je 63. godini života u Beogradu, nakon duge i teške borbe sa bolesti. Njena smrt je ostavila dubok trag u novinarskoj zajednici i među kolegama, koji su je doživljavali kao hrabru i posvećenu osobu.

Rođena 23. septembra 1961. godine u Kosovskoj Mitrovici, Mirjana je svoju karijeru započela 1996. godine, kada je radila u Muzeju u Prištini. U istoj godini je postala dopisnik za "Večernje novosti" i crnogorske "Pobjede", gde je stekla svoja prva novinarska iskustva. Njena profesionalna karijera uzela je novi zamah kada se 1996. godine pridružila redakciji RTS-a, gde je radila u Radnoj jedinici Radio televizije Priština sve do 2010. godine, kada prelazi u Televiziju Most u Zvečanu.

Foto: Printscreen/RTS/TV Most

Mirjana Nedeljković

Mirjana je bila istaknuta figura tokom turbulentnih događaja na Kosovu i Metohiji, počevši od 1998. godine, kada su izbijali nemiri i sukobi. Ona je bila jedna od retkih žena koja je izveštavala sa svih kritičnih terena, neumorno prisutna na licu mesta, bez obzira na opasnosti koje su je okruživale. Njena hrabrost i odlučnost u izveštavanju s terena postale su deo njenog identiteta, a njen entuzijazam za novinarstvo često je bio inspiracija za mnoge.

Svoju profesiju je obavljala sa velikom ljubavlju i strašću, pokazavši da je novinarstvo ne samo posao već i poziv. Njene kolege su je uvek poštovale zbog njene posvećenosti i strasti prema novinarstvu, a mnogi će je pamtiti kao nekoga ko je bio uvek spreman da se suoči s izazovima i rizicima za istinu.

Zbog svog izvanrednog rada, Mirjana je bila dobitnica brojnih prestižnih novinarskih priznanja, čime je ostavila značajan trag u svetu novinarstva.

Sahrana Mirjane Nedeljković zakazana je za ponedeljak, 19. avgusta, u 13.30 na groblju Orlovača u Beogradu, gde će prijatelji, rodbina i kolege imati priliku da se oproste od nje i oda počast njenom izuzetnom doprinosu novinarstvu. Njen odlazak predstavlja veliku izgubljenu šansu za sve one koji su imali sreću da rade s njom i da budu inspirisani njenim nezaboravnim načinom izveštavanja o svetu oko nas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading