CEO SVET JE ZBOG NOVAKA ČUO NJIHOVU PESMU: Danica i Ivan Crnogorčević oglasili se sa Kosova i Metohije najemotivnijom objavom! (VIDEO)

Autor:

Zabava

06.08.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica i sveštenik posetili našu veliku svetinju!

CEO SVET JE ZBOG NOVAKA ČUO NJIHOVU PESMU: Danica i Ivan Crnogorčević oglasili se sa Kosova i Metohije najemotivnijom objavom! (VIDEO)

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Danica Crnogorčević, pevačica etno i izvorne muzike, posetila je Kosovo i Metohiju sa suprugom sveštenikom Ivanom Crnogorčevićem i njihovih četvoro dece. Pevačica je podelila divne trenutke iz Pećke patrijaršije sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Instagram.

- Pećka patrijaršija, nekoliko dana prevedenih na našem parčetu neba, neprocenjivo. Kosovo i Metohija - napisala je Danica Crnogorčević ispod snimka koji je objavila na društvenoj mreži Instagram.

Danica je dobila pregršt komentara podrške ispod objave.

- "Divno, bog vas čuvao", "Porodica, neprocenjivo bogatstvo", "Bog vam zdravlja dao, divni ste", "Danice, tebe je bog stvorio za ovakvog prefinog čoveka. Ti si ponos i tvoja deca i suprug. Želim vam sreću zdravlje i blagostanje" - samo su neki od komentara ispod Daničine objave.

Inače, Danica je ponovo dospela u žižu interesovanja javnosti nakon što je teniser Novak Đoković osvojio zlatnu medalju na OI 2024. On je pobedu proslavio pesmom "Veseli se, srpski rodu", koju peva Danica, a napisao ju je njen suprug Ivan. Sveštenik je svojevremeno otkrio kako je napisao pesmu.

Republika

Foto: Instagram.com/oksrbije

Novak je zlato proslavio pesmom "Veseli se, srpski rode"

- Dok sam čekao da se Danica i naša ćerka Kasija spreme da izađemo u šetnju, stajao sam u hodniku i dobovao neku muziku prstima po zidu. Pitao sam Danicu da li ima neka pesma tog ritma i ona je rekla da nema. U glavi mi je stalno bila rečenica "Veseli se, srpski rode, zbog slobode..." Kada je pesma nastala, nije bilo ni govora o litijama, a kada su počele litije u Crnoj Gori, pesma se nametnula kao himna... - ispričao je sveštenik Ivan, autor jedne od najlepših pesama za koju kažu da je vanvremenska i dodao:

- Teško je objasniti genezu nastanka tih stihova koji podižu celi srpski narod na igru, pesmu, veselje. Nastala je pre tri godine, kada je srpski narod bio na svim frontovima duhovno ugrožen, i prosto ta briga prema velikim svetinjama i prema našoj sveštenoj istoriji su me inspirisale da napišem pesmu - rekao je jednom prilikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading