EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Podneta krivična prijava protiv Bobe Živojinovića zbog PREVARE!

Autor:

Zabava

19.07.2024

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv supruga Lepe Brene podneta je prijava u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu!

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Podneta krivična prijava protiv Bobe Živojinovića zbog PREVARE!

Foto: ST/V. Lukić

Slobodan Boba Živojinović

Portal Republika došao je u posed dokaza protiv Slobodana Bobe Živojinovića, supruga pevačice Lepe Brene, za kog postoje osnovane sumnje da je svoje plovilo Pershing 54, proizvedeno 1999. godine, prodao dva puta. Naime, prema dokumentima, on je zaključio Ugovor o kupoprodaji sa dve stranke, prvi put u martu ove godine, a drugi tri meseca kasnije, zbog čega je došlo do drame.

Republika

Foto: DRAyoutube/printscreen/SERVICIOS NÁUTICOS sales & Charter

Jahta Pershing 54, slična onoj koju je prodao Boba

Kako dalje ekskluzivno saznajemo, protiv Živojinovića je u Trećem osnovom javnom tužilaštvu u Beogradu podneta krivična prijava od strane privrednog društva "Harvinter doo Beograd", sa sedištem u Beogradu. 

Kako se navodi u prijavi, Slobodan Živojinoć je osumnjičen da je dva puta prodao isto plovilo. Prvi put privrednom društvu "Harvinter doo Beograd", sa kojim je zaključio Ugovor o kupoprodaiji plovila dana 8. marta ove godine, a 35.000 evra na račun dobio 21. marta. Tri meseca kasnije isti Ugovor o kupoprodaji plovila zaključio je sa N.R, koji je pokušao da registruje predmetno plovilo kod nadležnih organa.

Kako dalje stoji u prijavi, osumnjičeni Slobodan Živojinović i N.R. su kao saizvršioci, u smislu Člana 33. ZKP, izvršili dva krivična dela - krivčno delo Prevare iz Člana 208. i krivično delo Navođenje na overavanje neistinitog sadržaja iz Člana 358.

ZA REPUBLIKU SE OGLASIO ADVOKAT KOMPANIJE KOJA JE TUŽILA BOBU

Za naš portal se oglasio punomoćnik oštećene kompanije, koji nam je otkrio da ima informacije da se u slučaj uključila i policija Crne Gore.

- Postoje osnovane sumnje da je gospodin Slobodan Živojinović dva puta prometovao isto plovilo. Na osnovu tih informacija, koje sam dobio od klijenta, podneta je krivična prijava Trećem osnovnom javnom tužilaštvu. Dostavljeni su dokazi za prometovanje tog plovila. Prema poslednjim informacijama koje imamo, doduše nezvaničnim, u sve se uključila i policija Herceg Novog, koja potražuje taj brod i hoće da ga vrati pravom vlasniku, odnosno mom klijentu. Moj klijent je savestan, kada je kupio brod, sa računa svoje firme je prebacio na račun Živojinovića ceo iznos. Sve će utvrditi Treće osnovno javno tužilaštvo. Moj klijent se tu nalazi kao oštećena strana - istakao je punomoćnik privrednog društva "Harvinter doo Beograd" za Republiku.

ŠTA KAŽE ŽIVOJINOVIĆ?

Stupili smo u kontakt i sa Živojinovićem, koji je za naš portal kratko poručio sledeće:

Samo jednom kupcu sam prodao brod! Hvala - rekao je Boba za Republiku.

Republika

Foto: Vladimir Lukić

Boba se oglasio za Republiku i negirao navode

ZAKON KAŽE: BOBI PRETI OD DVE DO DESET GODINA ZATVORA

Krivično delo Prevare u Krivičnom zakoniku Srbije reguliše član 208. Ako neko nekoga prevari ili ošteti za poveću sumu, preciznije za preko 450.000,00 dinara, onda će se učinilac kazniti zatvorom od jedne do čak osam godina, naravno i novčanom kaznom. Kad iznos prelazi 1.500.000,00 dinara, kao u ovom slučaju, onda su kazne još rigoroznije, te je zakonski raspon od dve do deset godina zatvora. 
Republika

Foto: pixabay.com

Zakon je jasan u ovom slučaju

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading