Belgrade Beer Fest obara sve rekorde: Za dva dana više od 100 hiljada ljudi, nezapamćen spektakl na Ušću u čast 25. rođendana Beogradskog sindikata

Autor:

Zabava

22.06.2024

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras nastupaju Del Arno Band, Smak +, Električni orgazam i Goblini

Belgrade Beer Fest obara sve rekorde: Za dva dana više od 100 hiljada ljudi, nezapamćen spektakl na Ušću u čast 25. rođendana Beogradskog sindikata

Foto: Live Production

Beogradski sindikat (BS) koji ove godine proslavlja 25. godina postojanja priredio je publici spektakl kakav će se nadaleko prepričavati. Momci iz ovog kultnog sastava ponovo su pokazali da je Beograd prestonica rep zvuka.

Publika je iz petnih žila skandirala ime popularne grupe još pre početka njihovog nastupa. U 21:45 časova osmočlani sastav pozdravio je krcato Ušće numerom „Za sve moje ljude“, a neumorna masa od preko 50 hiljada ljudi gromoglasno je pevala njihove najveće hitove - sat i po vremena bez stajanja. „Balada disidenta“, „Jedina Srpska“, „Alal vera“, „Sistem te laže“, ali i njihov čuveni singl „Divljina“ samo su neke od pesama koje su odjekivale Ušćem, a po ovacijama mase delovalo je kao da je celi Beograd na jednom mestu. Fanovi BS-a spremno su došli na ovaj nastup, te prekrili ceo festival srpskim obeležjima, a prizor koji će ostati upamćen jeste bakljada koja je doživljaj upotpunila još više.

Međutim, ekipa Beogradaskog sindikata večeras nije bila sama ovoj bini. Ugostili su pevačicu Branku Zečević iz Podgorice, mladu guslarku iz Trebinja, ali i gučanske trubače koji su svojim muzičkim umećima bacili publiku u potpuni trans. Prava rođendanska žurka koja će se zasigurno pamtiti.

 

Koliko je Beogradskom sindikatu važna pubilika koja im već četvrt veka pruža nesebičnu podršku, pokazali su jednim divnim gestom. Bend je u saradnji sa organizatorom Belgrade Beer Festa Skymusic-om napravio kreativni konkurs „16 za 25“, a zadatak je bio napisati šesnaest stihova inspirisanih BS-om.  Prva tri mesta  na ovom takmičenju osvojili su Irena Pavlović, Stefan Momčilović i Andrija Mrvljavčević, koji je i pobedio, a Janković ih je sve izveo na binu uz gromoglasne ovacije celog Ušća. “Ovo je ostvarenje mog sna” – rekao je pobednik, nakon čega je pozvao sve prisutne da još jednom zajedno, najjače što mogu uzviknu Beogradski Sindikat. U tom trenu Ušće je zagrmelo kao nikada do sada, a nepregledna masa bila je u opštem delirijumu.

Kanda, Kodža i Nebojša i S.A.R.S. napravili su fenomenalan start ove večeri, a frontmen KKN-a, Oliver Nektarijević, bio je i više nego raspoložen za svirku. A publika je to i te kako nagradila – aplauzima i pozivom na bis. Uprkos visokoj temperaturi hitovi poput „Buđav lebac“, „Praktična žena“, „To rade“, „Ratujemo ti i ja“, ali i nezaobilazna „Perspektiva“ potpuno su zapalili Ušće, a blicevi i upaljači obasjali su ceo koncertni prostor još na prve taktove pesme „Lutka“.

“Ovo mi je nedostajalo, buka, prašina, znoj i ljubav” - rekao je frontmen grupe S.A.R.S., preplavljen emocijama nakon dugoočekivanog nastupa pred beogradskom publikom.

https://www.instagram.com/belgradebeerfest/

Sinoć je na glavnu binu izašao još jedan čuveni prestonički sastav - Sunshine. Iako se bližila ponoć, ljubitelji čvrstog zvuka nisu posustajali, a jedinstveni Bane doveo je atmosferu do apsolutnog usijanja pokazujući da i nakon više od 30 godina prisustva na sceni i te kako ima energije i snage za žestoku svirku.

Drugog dana Belgrade Beer Fest-a na glavnoj bini program je zatvoren nastupom majstora trube Bojana Ristića i njegovog House Trumpet benda. Još jednom su pokazali da su zasluženo odneli pobedu na prošlogodišnjoj Guči, a fenomenalna žurka trajala je do ranih jutarnjih časova.

Ni ostale festivalske zone nisu zaostajale budući da su na Elektro stejdžu za dobar bit bili zaduženi Mancha, Dejan Milićević i Peter Portman. Na Riff stejdžu bilo je takođe poprilično vrelo. They Drive by Night otvorili su žurku, a tu su bili i Daze, Gazorpazorp, Turbo Trans Turisti, Šajzerbiterlemon i Proto Tip.

Večeras na glavnoj bini nastupaju Del Arno Bend, Smak+, Električni orgazam, Kerber i Goblini, ekipa koja obećava opasan rok spektakl.

Ulaznice za večeras i sutra mogu se nabaviti putem sajta efinity.rs, aplikacije eFinity, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda, kao i u TC Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Moj kiosk objekata širom zemlje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading