POKRENUTA NOVA ISTRAGA NA EVROVIZIJI: Pretnje i drama uzdrmale VELIKO FINALE, hitno stigla prijava!

Autor:

Zabava

03.06.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska delegacija optužena za pritisak na takmičara Eurosonga!

POKRENUTA NOVA ISTRAGA NA EVROVIZIJI: Pretnje i drama uzdrmale VELIKO FINALE, hitno stigla prijava!

Foto: Shutterstock

Posledice ovogodišnjeg takmičenja za pesmu Evrovizije u Malmeu nastavljaju da budu obeležene kontroverzama i optužbama. Jedna od ključnih tačaka u toku ovih događaja je navodni pritisak koji je izvršila izraelska delegacija tokom generalne probe velikog finala, kada Bambi nije mogla da učestvuje u paradiranju zastava. Irska delegacija je posebno zauzela stav, a javnost je obaveštena o sastanku između irskih predstavnika i EBU-a na dan finala, gde su nacionalni emiteri zapretili povlačenjem svojih prenosa.

Bambi Tag, predstavnica Irske koja je postigla najbolji rezultat zemlje u poslednjih 24 godine sa pesmom "Doomsday Blue", bila je u centru ovih događaja. U izjavi za Ireland AM, potvrdila je pokretanje istrage nakon što je prijavila EBU-u komentare koje je izraelski emiter, KAN, dao o njenom nastupu u polufinalu. Tug je izrazila uverenje da su ti komentari prekršili pravila takmičenja i istakla da ne može dalje komentarisati događaje u Malmeu dok se istraga ne završi.

Republika

Foto: Credit: Tobias SCHWARZ / AFP / Profimedia

 

 

Takođe su se pojavile informacije o dramatičnim trenucima pre finala, sa izvođačima iz nekoliko zemalja, uključujući Grčku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Portugal, Irsku, Norvešku i Švajcarsku, koji su razmatrali mogućnost neparticipacije u velikom finalu 11. maja. Magnus Børmark, gitarista norveškog benda Gåte, otkrio je da su postojale razmatranja o potencijalnom povlačenju zbog briga oko korišćenja Evrovizije kao političkog oruđa od strane Izraela.

Takođe su se pojavila svedočanstva o intenzivnom pritisku iza scene, pri čemu su neki izvođači, poput švajcarske zvezde Nema, suočavali sa emocionalnim nemirima koji su uticali na njihovo učešće u probama. Odsustvo Nema sa paradiranja zastava kasnije je objašnjeno od strane SRF-a, nacionalnog emitera Švajcarske, navodeći ogroman pritisak i emocionalnu nesposobnost u tom trenutku. Uprkos ovim izazovima, predsednik nadzornog odbora ESC-a, Bakel Valden, uverio je javnost da integritet finala nikada nije doveden u pitanje, pripisujući to direktnoj i intenzivnoj komunikaciji sa delegacijama tokom nedelje ESC-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading