LEA KIŠ PROGOVORILA O TORTURI NA RTS: Tijanić mi je kresao platu zbog Karleuše! Zvala sam je u emisiju kad je bila zabranjena!

Autor:

Zabava

22.12.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok-priznanje poznate voditeljke, koja tvrdi da je, zarad dobrog rejtinga emisije, bila spremna i da ostane bez zarade.

LEA KIŠ PROGOVORILA O TORTURI NA RTS: Tijanić mi je kresao platu zbog Karleuše! Zvala sam je u emisiju kad je bila zabranjena!

Foto: Youtube printscreen, ST/Nemanja Pančić, youtube.com/TopSecretProduction

Poznata voditeljka Lea Kiš, koja decenijama zabavlja gledaoce ispred malih ekrana, a kroz njeno "Nedeljno popodne" prošle su sve domaće zvezde, progovorila je za Republiku da joj je nekadašnji direktor RTS Aleksandar Tijanić zbog pojedinih gostiju smanjivao platu. Naime, voditeljka tvrdi da je u vreme kad Jelena Karleuša nije bila poželjna na javnom servisu ugostila popularnu pevačicu, te da ju je to skupo koštalo.


- Jesam, pružila sam joj podršku. Sa svima sam u sjajnim odnosima, nikada nisam bila ni u čijem klanu. Ja sam bila samo hrabra da sam u svakom momentu, mimo urednika, mogla da dovedem svoje goste. Aleksandar Tijanić je tada bio glavni i odgovorni urednik, zapravo direktor RTS, a Jelena Karleuša nije bila na spisku da može da uđe u RTS. Ona je bila mnogo aktuelna i popularna, kao što je i danas, i ja sam je pozvala u svoju emisiju. Posle toga sam dobila umanjenje plate, ali nema veze, imala sam sjajnu emisiju - ispričala je Lea u velikoj ispovesti za naš list i pomenula još neke koji su kod nje bili dobrodošli u vreme kada su na televiziji na kojoj je emitovana njena emisija bili zabranjeni:

 

Foto: ST/P.Divac, E-Stock

Ceca se prvi put na TV pojavila kod Lee Kiš, koja je i Draganu ugostila kad je bila zabranjena


- Dragana Mirković takođe nije bila poželjna na jednoj televiziji, ali ja sam je pozvala. Dobila sam kritiku, ali sam je pozvala. Ceca je bila devojčurak kad je prvi put gostovala baš u mojoj emisiji "Da pitamo zajedno". Nikada nisam podlegala pod uticajima i zabranama. Mnogo puta sam bila suspendovana i kažnjavana i ranije, dok sam bila u informativnom programu. Kasnije kada sam prešla na zabavu, to mi je postalo besmisleno. Zabranjena je Jelena Karleuša, evo ja ću da je pozovem. Šta može da se desi?! Emisija ide uživo. Može samo ujutru da me zove Tijanić i kaže mi da sam suspendovana i da mi je skinuto pedeset odsto od plate. Uvek sam gledala da napravim program, da pozovem aktuelne ljude. Posledice sam imala, ali i to je profesionalno, da imate dobru emisiju, a da sutra nemate platu.

 

 


Lea Kiš se nasmejala i kada je potvrdila da je Karleuša znala da su joj zbog nje skresali platu.


- Ma kako da ne! Ja sam, pre svega, bila bliska sa njenom pokojnom majkom Divnom. Znam Jelenu kao devojčicu. Sve je to bilo normalno u tom trenutku. Posle toliko godina sve ovo zvuči kao anegdota, ali u tom trenutku je bilo stresno. Jelenu sam ugostila i kada smo napravili specijal pred njeno venčanje s Duškom Tošićem. Zaista smo napravili super emisiju. Jelena se potrudila da napravimo predsvadbeno veselje u "Nedeljnom popodnevu". Uvek sam tu, kao i ona za mene. Tu sam i za Cecu, Draganu i Daru. Kao i za sve ostale ljude s estrade. Znam da ako mi neko od njih treba, da dođe u emisiju, uvek bi me ispoštovali, kao što sam i ja njih kada im nije bilo lako - zaključila je voditeljka.


Pomirila sam Daru i Macu

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Dara Bubamara se u emisiji Lee Kiš pomirila sa glumcem

 

Lea priznaje da se dešavalo da u emisijama spoji nespojive ličnosti, pa čak i da kumuje nekim brakovima.


- Jednom su Dara Bubamara i Maca Marinković bili u konfliktu. Kod mene su se pomirili i rešili problem. Bili su i brakovi koji su potekli iz moje emisije. Zijo Valentino i glumica Marta Keler upoznali su se kod mene u emisiji. Ona je tada živela izvan Beograda, on se ponudio da je poveze. Danas imaju dete, koje je još malo pred gimnaziju.

 

Foto: ST/Dragan Kadić

Dragan Marinković Maca zakopao ratnu sekiru sa pevačicom

 


Ugostila sam najveće zvezde,
od Čole do Balaševića i Tošeta

 

Foto: foto ata images

Zdravko Čolić je miljenik publike

 

Kišova kaže da nema osobe koja je bila zanimljiva javnosti, a da nije bila kod nje u emisiji.


- Ne, ne postoji. Svaka osoba koja je imala šta da kaže bila je moj gost. Postoje osobe koje nisam zvala jer sam smatrala da nisu bile prikladne za termin emitovanja. To je porodični magazin, nije noćna emisija. Kroz moju emisiju prošli su svi velikani poput Zdravka Čolića, Đoleta Balaševića, Tošeta Proeskog... Jedna generacija koja je polako već na odlasku. Iznedrila sam mnoge pevače. Došla sam na Pink kada su počele "Zvezde Granda", pa sam iznedrila celu jednu generaciju. Ništa ne doživljavam lično, nema animoziteta kod mene ni prema kome. Ne ulazite previše privatno s ljudima u neke kontakte. Ne idem na slave, svadbe. Odnosi su tada čisti. Ne pogodi vas ako čujete da vas neko ogovara. Oni su naviknuti na to, ne zovu me više na promocije, slave. Zovu me samo kada imaju nove projekte.

 


Od Sneki smo svi imali komplekse

 

Republika

Foto: ST/N.MUTIĆ

Snežana Sneki Babić oduvek je lepa i zgodna, tvrdi njena školska drugarica Lea Kiš

Malo ko zna da su Lea i Snežana Sneki Babić zajedno išle u školu, a voditeljka je sada otkrila detalje njihovog druženja.


- Svi smo imali komplekse jer je Sneki bila previše visoka, a mi svi manji. Celoga života je bila svoja, uvek je bila dobar đak. Nas dve smo završile zajedno i osnovnu školu i srednju muzičku školu, znamo se celoga života. Nas dve smo bile najmuzikalnije u našem odeljenju. Takmičile smo se na svim mogućim takmičenjima i zajedno pevale. Ja sam svirala klavir, ona harmoniku, ali ona je završavala i solo pevanje. U duetskom pevanju smo osvajale sve nagrade. Skoro kad smo se videle, pitala me je: "Hoćemo li onaj duet konačno", rekoh: "U staračkom domu, verovatno." Uvek je bila lepa i zgodna, samo što je ona bila smeđokosa, kao i ja, ali sada smo obe plavuše - prisetila se Kišova.

 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading