Nakon smrti muža izgubila je majku i SESTRU: Pevačicu je obožavala Jugoslavija, a njen život prekinula je opaka BOLEST

Autor:

Zabava

25.07.2022

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarna pevačica koju je obožavao region, Ljupka Dimitrovska, rođena je na današnji dan pre 76 godina.

Nakon smrti muža izgubila je majku i SESTRU: Pevačicu je obožavala Jugoslavija, a njen život prekinula je opaka BOLEST

Foto: Youtube/VideoPrezentacija

Ljupka Dimitrovska bila je veliko ime zabavne muzike i šlagera. Slavna hrvatsko-makedonska pevačica rođena je 25. jula 1946. godine u Skoplju. Šezdesetih godina je, u potrazi za uspehom i ostvarivanjem svoga sna, stigla iz Makedonije u Zagreb, a vrhunac popularnosti doživela je sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

 

Supruga pokojnog kompozitora Nikice Kalogjere svoj prvi album objavila je 1975. godine, a taj album je označio početak njene duge i uspešne karijere ispunjene hitovima. Većinu tih hitova napisao je upravo Nikica, za kog se udala 1968. godine. '

Ljupka je bila obožavana na području bivše Jugoslavije, ali i širom Evrope - njeno ime bilo je dobro poznato u Nemačkoj, Čehoslovačkoj, Grčkoj, Francuskoj...

Foto: Youtube/vinyldaewo

Ljupka Dimitrovska

 

Iako je rođena u Skoplju, do kraja života živela je i radila u Zagrebu. Sa suprugom Nikicom Kalogjerom provela je čitav život - njihova ljubav trajala je od rane mladosti, pa do njegove smrti 2006. godine.

Republika

Foto: Youtube/VideoPrezentacija

Ljupka Dimitrovska

 

Njegov odlazak Ljupku je teško pogodio, a sa gubitkom svoje najveće ljubavi teško se nosila. Međutim, nesreća nije došla sama, pa su Ljupku ubrzo zadesili novi životni udarci. Za samo dva meseca, nakon smrti supruga izgubila je majku, a potom i sestru.

Ipak, najveću tugu, tešku bol zbog veikih gubitaka i sve svoje probleme do kraja je vešto skrivala iza osmeha.

Legendarna pevačica 2016. godine teško je obolela, a ubrzo nakon teške dijagnoze izgubila je bitku.

Ljupka je preminula 3. oktobra 2016. godine u Zagrebu, a na večni počinak ispraćena je u krugu najbližih članova porodice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading