METEOROLOG OTKRIO TAČNU SATNICU! Evo kada se očekuje početak nevremena u Srbiji!

Autor:

Vesti

19.07.2024

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Ivan Ristić je na svojim društvenim mrežama komentarisao mogućnost nepogoda za sutra.

METEOROLOG OTKRIO TAČNU SATNICU! Evo kada se očekuje početak nevremena u Srbiji!

Foto: facebook, Shutterstock, YouTube/Printscreen

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da će toplotni talas u Srbiji oslabiti, a da će pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju u narednom periodu lokalno biti intenzivniji i praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom.

Meteorolog Ivan Ristić je na svojim društvenim mrežama komentarisao mogućnost nepogoda za sutra:

- IRIE - Šanse za GRAD i NEPOGODE sutra su na maksimumu, stvara se olujna linija nestabilnosti od Tuzle preko Loznice do Valjeva, takodje jedan krak ide do Zlatiborskog i Raškog okruga. Linija nestabilnosti kretaće se prema istoku i severoistoku, tako da će nepogode osim regiona južno od Save i Dunava takodje zahvatiti i centralne i južne delove Vojvodine. U Beogradu se početak nevremena očekuje prema sadašnjem materijalu sutra oko 17h!!! - napisao je Ristić na svom Instagram profilu.

Za konkretne lokacije RHMZ će izdavati hitna upozorenja od jedan do dva sata unapred.

U Srbiji će danas maksimalna temperatura biti od 34 do 37 stepeni, a zatim od subote manji pad temperature, pa se najviša dnevna temperatura očekuje u intervalu od 30 do 34 stepena Celzijsua. U većim urbanim sredinama i dalje tropske noći.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gal

19.07.2024 09:19

Kako uvek ista putanja nevremena.Pratim meteo radar i uvek sve na istom mestu i istim pravcem.To bih voleo da mi objasni.Tako je bilo iz dana u dan i proslog puta Kada nas je nevreme pogadjalo dok nije sve unistilo na prostorima proizvodnje hrane.