NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! Danas nam stižu obilni pljuskovi s grmljavinom, a ovi delovi Srbije su na udaru - UPALJEN METEO ALARM!

Autor:

Vesti

09.05.2024

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutarnja temperatura biće od 11 do 15, a najviša od 17 na jugu do 22 stepena na severu Vojvodine, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! Danas nam stižu obilni pljuskovi s grmljavinom, a ovi delovi Srbije su na udaru - UPALJEN METEO ALARM!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

KIŠA

Vreme u Srbiji danas malo svežije, a više padavina se očekuje u jugozapadnim, južnim, jugoistočnim i centralnim krajevima Srbije, od 20 do 40 milimetara.

Jutarnja temperatura biće od 11 do 15, a najviša od 17 na jugu do 22 stepena na severu Vojvodine, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na severu Vojvodine promenljivo oblačno i uglavnom suvo. U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno i malo svežije, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, a jače padavine se očekuju uglavnom u južnim i centralnim predelima Srbije.

Duvaće slab i umeren, severni i severoistočni, na istoku Srbije povremeno i jak istočni vetar.

Vreme u Beogradu

I u Beogradu umereno do potpuno oblačno i malo svežije, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine.

Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, uveče u skretanju na istočni. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša oko 20 stepeni.

LETO

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je sezonsku prognozu do oktobra ove godine u kojoj se navodi da će letnji meseci u Srbiji biti prosečno topliji.

Prema njihovoj prognozi tokom ovog meseca nas čekaju majske kiše.

- U celoj Srbiji srednja minimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost biti viša za 0.5ºS do 1.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne temperature vazduha oko 14.0ºS. U celoj Srbiji srednja maksimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost biti viša za 0.5ºS do 1.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom maja biće oko 25.1ºS - navodi RHMZ i dodaje:

- Mesečna suma padavina tokom maja će se zadržavati u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku oko 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini majska suma padavina iznosiće oko 52 mm.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading