RUŽIĆ IZVISIO ZA "SRBIJAŠUME", PA POČEO DA PLJUJE PO VUČIĆU! Otkrivamo prave motive novopečenog opozicionara iz SPS

Autor:

Vesti

28.10.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad na SNS pokušao da predstavi kao potez "čoveka s kičmom", a razlozi su sasvim drugačiji

RUŽIĆ IZVISIO ZA "SRBIJAŠUME", PA POČEO DA PLJUJE PO VUČIĆU! Otkrivamo prave motive novopečenog opozicionara iz SPS

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, ATAImages, Printscreen

Iako ograđivanje od vladajuće koalicije narodni poslanik SPS Branko Ružić pokušava da predstavi kao lični izbor i potez čoveka s kičmom, istina je, a zar ste i očekivali drugačije, da su ga otkačili za fotelju direktora "Srbijašuma", pa je počeo da se igra opozicije.

Kako saznaje Srpski telegraf, Ružić je fotelju prvog čoveka "Srbijašuma" pikirao davno, pre nekoliko meseci, a kada je umesto Igora Braunovića, njegovog kolege socijaliste, postavljena druga osoba, a ne on, izgubio je živce i krenuo da se sveti.

POTONULE LAĐE

- Igor Braunović je dugo bio na ledu, vukao je problematične poteze i bilo je samo pitanje vremena kada će biti smenjen. Početkom leta se ta priča intenzivirala, prelomljeno je i samo je bilo pitanje ko će ga zameniti. Ružić je odmah pikirao to javno preduzeće.

Naravno da mu "samo" pozicija narodnog poslanika nije dovoljna - kaže izvor našeg lista iz vrha vladajuće koalicije.

Foto: Republika

Skupoceni roleks i luksuzna putovanja

Ružić je, dodaje, bio ubeđen da će baš on zasesti u fotelju "Srbijašuma".

- Vršio je pritisak na sve strane da on zameni Braunovića. Kad je na kraju odlučeno da novog direktora ne da ponovo SPS, već ovaj put naprednjaci, Ružiću su sve lađe potonule. Vlada Srbije je početkom avgusta smenila Braunovića s mesta v. d. direktora "Srbijašuma", a na njegovo mesto je na istoj toj sednici postavljen Krsto Janjušević - kaže izvor našeg lista.

BROJKE

11.500 dolara vrednost roleksa koji je nosio kao ministar
134.000 dinara mu tada bila plata
20.000 evra cena letovanja na Peloponezu, na kom je bio u avgustu s Todorovićem

I tako je krenula osveta. Ružić je gostovao na televiziji N1, u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, gde je pitao što ne uhapse Dragana Đilasa, lidera SSP, ako je već uzeo 619 miliona. Takođe, Ružić je u ovom intervjuu kazao i da čovek nekad treba da pokaže kičmu.

- Ja sam bio četiri puta ministar i uvek sam prihvatao vaše pozive. A da li postoji politička odluka, znate, nisam sklon da prihvatim manir da što se kičma više saginje, to vam je zadnjica na višem položaju. Taj manir u Srbiji više nije potreban, ponekad je potrebno imati i kičmu - rekao je Ružić.

Dačić se ogradio, stoji uz SNS
Odmah pošto se pojavio snimak Ružićevog gostovanja na N1, oglasio se i Ivica Dačić, lider SPS, i ponovio koja je politika socijalista i njega lično.
- Ponosni smo na sve rezultate koji su postignuti, i spremni smo na tu saradnju sa SNS i Aleksandrom Vučićem, da nastavimo i dalje u interesu Srbije. Svaki drugačiji pristup nije politika SPS-a, i može da predstavlja samo pojedinačne i lične stavove - rekao je Dačić.

KAO NEVALJALO DETE

Pre dva dana na svom Instagram nalogu repostovao je svoju sliku, koju su podelili neki socijalisti, sa sve porukom "Čovek s kičmom".
Politički analitičar Dejan Miletić kaže da se Ružić ponaša kao nevaljalo dete.

- Ružić je oduvek deo partijske mašinerije i tako je nastupao, kao deo establišmenta SPS. Ovo je pritisak za traženje funkcije, i ovo je trebalo da reši u okviru svoje partije, a ne ovako. Da ima ideju da izađe iz SPS, to bih drugačije tumačio, ovako... Uostalom, ovo nije prvi put. Ružić se ponaša kao nevaljalo dete koje preti da će napraviti neku glupost, a sve s nadom da će ga neko zaustaviti i dati mu šta želi. Kliše. A mislim i da je vrlo loš trenutak izabrao - kaže Miletić.

Skupoceni roleks i luksuzna letovanja

Srpski telegraf je 12. aprila prošle godine pisao o Ružićevom skupocenom roleksu s kojim je paradirao. Takođe, 12. avgusta ove godine smo otkrili da je dao 20.000 evra da bi letovao, zajedno s gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem, na superluksuznoj destinaciji.

Radilo se o vili s pet zvezdica na Peloponezu (kompleks "W Costa Navarino"), gde desetodnevni smeštaj, i to samo s doručkom, u pomenutom periodu košta najmanje oko 1.060.000 dinara ili 9.000 evra. I to tek za dve osobe. Uz prevoz i isti takav smeštaj i za decu, a s ostalim troškovima kao što su ručak i večera, kao i nezaobilazne aktivnosti koje nudi ovaj kompleks, od spa-centra do široke lepeze vodenih sportova, cena raste do basnoslovnih 20.000 evra ili oko 2,3 miliona dinara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Vanja

28.10.2024 21:35

Tako je to kad fotelja izmakne ispliva pravo lice Ružića sada se jasno vidi ko su pravi oportunisti

Pavle

28.10.2024 21:35

Ružić samo pokazuje koliko mu je fotelja bitna a ne Srbija čim nije dobio poziciju odmah je počeo da kritikuje

Vasilije

28.10.2024 21:35

Ruzic nikada nije bio prijatelj SNS-a!

Nikola

28.10.2024 21:36

Ko zna kakvi su mu još planovi sada kad je bez pozicije sad mu je Vučić kriv za sve