MAKRON OD CARA DO PRODANE DUŠE! Rafalna paljba Šolakovih medija i opozicije!

Autor: LJUBINKA MIJUŠKOVIĆ

Vesti

28.08.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuskog predsednika kovali u zvezde i pričali da će da "sredi Vučića", a sada se obrušili na njega svim silama

MAKRON OD CARA DO PRODANE DUŠE! Rafalna paljba Šolakovih medija i opozicije!

Foto: Tanjug/AP, Printscreen

Kod srpske opozicije i medija u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka tanka je linija od "ura za Makrona, okreće leđa Vučiću" do "ua, Makron, dolazi kod svog prijatelja Vučića".

Predsednik Francuske Emanuel Makron danima je meta tajkunskih medija zbog dolaska u Srbiju (sutra i prekosutra) i susreta s Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije, a doskora su ga hvalili kao svojevrsnu batinu koja Vučića treba da dovede u red, odnosno to je već učinila. Međutim, kad su videli da se njihov scenario ne obistinjuje, da odnosi Srbije i Francuske ne da su dobri već i dodatno idu uzlaznom putanjom, krenuli su u ofanzivu.

BABE I ŽABE

Evo samo nekoliko primera... Tako je portal N1 izbacio tekst u kome navode da francuski predsednik dolazi, pre svega, zbog projekata od kojih će oni imati korist i da baca u zasenak pitanja manjka demokratije kod nas u zemlji. Novinarka lista Danas za N1 ističe da će poseta Makrona biti čista propaganda i da ne očekuje ništa dobro za građane Srbije.

Na sva zvona Šolakove novine, televizije i portali sad prenose i medije iz Francuske, koji kritikuju Makrona zbog neformiranja vlade.

- Francusku trese kriza, a Makron ide u Srbiju - naslov je jučerašnjeg teksta u listu Nova, gde uvezuju političku krizu u Parizu s njegovom posetom Beogradu.

Francuska duboko poštuje Srbiju

Dejan Miletić (Centar za proučavanje globalizacije) kaže da je predsednik Makron već obezbedio sebi svetlu poziciju u istoriji francusko-srpskih odnosa s prošlom posetom, a sada će samo staviti pečat na sve, na doprinos strateškom približavanju Francuske i Srbije:

- Da li neko ima ružnih razmišljanja po pitanju posete Makrona? Pa time najviše govori o sebi jer jedan takav prijateljski odnos i odnos dubokog poštovanja prema Srbiji predstavljaju odraz najvećeg kvaliteta odnosa između dve zemlje. Svi ti zluradi ljudi koji u unižavanju Srbije vide svoju veličinu najviše govore o sebi i svojim sitnim dušama.

Identičnom temom se bavi i još jedan Šolakov medij Danas.

- Letnji politički haos - naslov je teksta koji su preuzeli od Gardijana, a gde pišu da je Francuska uronila u dublji politički haos nakon što je Markon odbio da imenuje premijera iz levičarske koalicije koja je osvojila najviše poslaničkih mesta na vanrednim izborima prošlog meseca.

A pre samo pet meseci isti ti mediji dizali su Makrona u zvezde jer je on taj koji će da dovede u red Vučića.

- Hladan tuš za Vučića usred Pariza i Makronova poruka za Milana Radoičića - pisala je Nova početkom aprila.

Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba s KiM, tvrdila je u analizi koju je objavio N1 da je uslov za dolazak Makrona u Srbiju hapšenje Radoičića.

- Vučić je obećao da će se suditi Radoičiću i za očekivati je da on bude uhapšen pre dolaska francuskog predsednika Emanuela Makrona - kazala je Trajkovićeva, uz očiglednu izmišljotinu da je hapšenje jedan od uslova za posetu Makrona, o kome se javno ne govori.

JAČANJE SARADNJE

Prema rečima Darka Obradovića iz Centra za stratešku analizu, deo medija unosi sračunatu konfuziju u javnost i poražavajuće je da se sve to dešava kada jedan od najmoćnijih evropskih lidera dolazi kod nas:

- Takve akcije nastoje da naruše bilateralne odnose. Mi još jednom vidimo da Vučić nije izolovan lider, da nije pretnja na zapadnom Balkanu i da Vučić stvara nove šanse i mogućnosti za Srbiju. Nabavka francuskog oružja, saradnja na 5G mreži, ekonomija i energija sve je to realnost u odnosu na alternativni svet politički pristrasnih medija. Vučić s Makronom gradi stratešku bezbednost Srbije i jača naš međunarodni položaj dok ostali nastoje da Srbiju posvađaju s evropskim partnerima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading