KENEDI S TRAMPOM JURIŠA NA KAMALU! Izbori za BELU KUĆU dobili sasvim novu dimenziju!

Autor:

Vesti

24.08.2024

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezavisni kandidat se povukao iz trke u 10 saveznih država u kojima će biti važan svaki glas

KENEDI S TRAMPOM JURIŠA NA KAMALU! Izbori za BELU KUĆU dobili sasvim novu dimenziju!

Foto: Printscreen/X

Dogodilo se ono što je dugo najavljivano i što bi moglo da bude presudno na novembarskim izborima u Americi: nezavisni predsednički kandidat Robert F. Kenedi objavio je da obustavlja kampanju u najvažnijim saveznim državama (njih 10), gde bi trka između Donalda Trampa i Kamale Haris mogla da bude odlučena. On je poručio i da podržava republikanca Trampa na izborima 5. novembra.

- Ne okončavam svoju kampanju, jednostavno je obustavljam, a ne završavam. Moje ime će ostati na glasačkim listićima u većini saveznih država - objasnio je on na skupu u Arizoni, gde je izašao na binu da se pridruži Donaldu Trampu, praćen gromoglasnim ovacijama pristalica republikanskog kandidata i skandiranjem: "Bobi, Bobi...".

Foto: Tanjug/Photo by Greg Allen/Invision/AP, File

Robert F. Kenedi

ŠTA KAŽU ANKETE

Kenedi je ušao u trku u aprilu 2023, kao izazivač Džozefa Bajdena za demokratsku nominaciju, ali je izgubio i odlučio da se kandiduje nezavisno. U novembru 2023, u anketi Rojtersa/Ipsosa, Kenedi je imao podršku 20 odsto Amerikanaca, u trci s Bajdenom i Trampom. U februaru ove godine, tokom Superbola, objavio je izborni spot, u kojem je pomenuo svog oca, američkog senatora Roberta F. Kenedija, i strica, nekadašnjeg američkog predsednika Džona Kenedija, što je izazvalo ogorčenje među mnogim članovima njegove porodice, koji su osudili njegovu kampanju (obojica su, inače, stradala u misterioznim atentatima).

Neko vreme su izborni štabovi Bajdena i Trampa pokazivali znakove da su zabrinuti da bi Kenedijeva kampanja mogla privući dovoljno podrške da promeni ishod izbora, međutim, sada je Kenedi, koji već dugo kritikuje politiku demokrata, zauzeo stranu. Kako pišu američki mediji, Kenedi odustaje od kandidature u 10 država u kojima je tesno između Trampa i Harisove, a gde on ima između 2% i 5% podrške, što je sasvim dovoljno da prelomi na stranu bivšeg šefa Bele kuće.

Zauzvrat, razgovarano je o Kenedijevom angažovanju u budućoj administraciji ukoliko Tramp pobedi, a bivši predsednik obećao je da će, ako bude izabran, oformiti nezavisnu predsedničku komisiju za pokušaje atentata, od koje će zatražiti da objavi sve preostale dokumente iz arhiva u vezi s ubistvom bivšeg predsednika Džona Kenedija i senatora Roberta Kenedija, čiji je sin sada stao uz njega.

- Komisija će takođe sprovesti rigoroznu analizu napada na mene prošlog meseca - izneo je Tramp.

Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Donald Tramp

SUSPENDOVANI

Inače, najmanje pet pripadnika američke tajne službe stavljeno je na administrativno odsustvo (u prevodu suspendovano je) nakon atentata Trampa 13. jula u Batleru u Pensilvaniji. Reč je o jednom članu Trampovog ličnog bezbednosnog tima i četvorici pripadnika terenske kancelarije tajne službe u Pitsburgu.

Foks njuz je takođe izvestio da je tajnoj službi iz Irana interno javljeno o pretnji Trampu pre događaja u Batleru, pa je pretpostavka da se istražuje zašto je uopšte došlo do mitinga u Batleru, s obzirom na tu informaciju.

Robertove rođake: Odluka našeg brata Bobija je izdaja vrednosti!

Nakon objave Roberta Kenedija juniora, oglasilo se nekoliko ženskih članova porodice Kenedi, koji su ga oštro osudili.

Njegova sestra Keri Kenedi je na Tviteru podelila izjavu koju je potpisala zajedno s ostalim rođakama Ketlin Kenedi Taunsend, Kortni Kenedi, Kris Kenedi i Rori Kenedi.

- Odluka našeg brata Bobija da podrži Trampa je izdaja vrednosti koje su dragi naš otac i naša porodica negovali. To je tužan kraj tužne priče. Želimo Ameriku ispunjenu nadom i povezanu zajedničkom vizijom svetlije budućnosti, budućnosti definisane individualnom slobodom, ekonomskom izvesnošću i nacionalnim ponosom. Verujemo u Kamalu Haris i Volca - navodi se u objavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading