NESTALO TELO ATENTATORA NA TRAMPA! Zavera u Americi: FBI preduzima sve da se opere!

Autor: B. K. - E. S. T.

Vesti

17.08.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član istražnog komiteta hteo da pogleda telo Tomasa Metjua Kruksa, a onda saznao da je odmah kremirano

NESTALO TELO ATENTATORA NA TRAMPA! Zavera u Americi: FBI preduzima sve da se opere!

Foto: Tanjug/AP

Telo Trampovog atentatora, Tomasa Metjua Kruksa je nestalo, otkrio je republikanski kongresmen u izveštaju koji optužuje FBI.

Klej Higins, republikanac iz Luizijane, koji je imenovan u kongresnu radnu grupu koja razmatra pokušaj atentata, pokušao je da vidi Kruksovo telo 5. avgusta, kao deo svoje lične inspekcije, koja je, kako je naveo, trebalo da pruži odgovore na mnoga pitanja.

KAPETAN

Bivši kapetan policije rekao je da je njegov zahtev da vidi telo izazvao veliku pometnju i otkrio uznemirujuću činjenicu.

U tom trenutku je saznao da je FBI pustio telo na kremaciju 10 dana nakon pucnjave u Batleru, Pensilvanija, 13. jula.

Higins kaže da niko nije znao da je telo vraćeno porodici, uključujući okružnog mrtvozornika i lokalnu policiju. On piše da je mrtvozornik i dalje imao zakonska ovlašćenja nad telom kad je FBI doneo ovu odluku i optužuje agenciju za opstrukciju. Izveštaj kongresmena dolazi usred ozbiljne zabrinutosti oko toga kako je dozvoljeno da se dogodi napad na Donalda Trampa za koji je očigledno odgovoran FBI.

Kamala putuje po Pensilvaniji

Predsednički kandidat republikanaca Donald Tramp i demokratska kandidatkinja Kamala Haris održaće svoje predizborne mitinge u Pensilvaniji, državi koja bi na predsedničkim izborima 5. novembra mogla biti od kritičnog značaja za ishod izbora.

Bivši predsednik SAD Donald Tramp održava miting u Vilks Beriju, u severoistočnom delu države, a aktuelna potpredsednica SAD i predsednička kandidatkinja demokrata Kamala Haris će pred početak demokratske nacionalne konvencije u ponedeljak u Čikagu obići autobusom zapad Pensilvanije, počevši od Pitsburga.

Pensilvanija je bila jedna od tri države, zajedno s Viskonsinom i Mičigenom, koje su pomogle Trampovoj pobedi 2016.

Šefica tajne službe Kimberli Čitl bila je prinuđena da podnese ostavku 23. jula, ali mnoga pitanja ostaju bez odgovora, a motiv za pokušaj ubistva od 20-godišnjeg Kruksa još nije naveden.

Higins je rekao da je preuzeo na sebe da istraži to tokom putovanja u Batler od 4. do 6. avgusta. Njegov preliminarni istražni izveštaj dostavljen je predsedniku operativne grupe Majku Keliju 12. avgusta, međutim, bez uvida u to kako izgleda telo atentatora i koje su vidljive povrede na njemu sve je manje-više bespredmetno.

PITANJE

Higins postavlja pitanje zašto je FBI bez ikakvog nadzora predao Kruksovo telo porodici.

- Problem što nisam u mogućnosti da pregledam stvarno telo je što neću znati 100 odsto da li su izveštaj mrtvozornika i obdukcijski izveštaj tačni. Zapravo nikada nećemo saznati. Da, dobićemo izveštaje i slike, ali nikada neću moći sa sigurnošću da kažem da su ti izveštaji i slike tačni prema mom sopstvenom pregledu tela - objavio je Higins.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading