JEDINI CILJ: VUČIĆEVA GLAVA! ZAPAD DAJE MILIONE, KAO NIKAD DOSAD! Ne štede resurse za destabilizaciju naše zemlje

Autor:

Vesti

29.05.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle trijumfa u UN ogromne sume ubačene opozicionim listama i još više NVO za lokalne izbore 2. juna

JEDINI CILJ: VUČIĆEVA GLAVA! ZAPAD DAJE MILIONE, KAO NIKAD DOSAD! Ne štede resurse za destabilizaciju naše zemlje

Foto: Tanjug/AP, Printscreen/Twitter

Srbija i predsednik Aleksandar Vučić stalno su na udaru, ali uspeh u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, gde sramnu rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici nije podržalo čak 107 država zahvaljujući njegovoj diplomatskoj borbi, neće mu oprostiti. Zato su centri moći, među kojima i inicijatori tog dokumenta, aktivirali sve resurse da destabilizuju Srbiju, eliminišu Vučića politički i bukvalno i sruše vlast, pa su nekim listama i organizacijama delili pare i šakom i kapom pred lokalne izbore u nedelju.


OSVETA ZA PONIŽENJE

- Nije njima nepoznato da Vučić uživa veliko poverenje naroda i da je stekao prijatelje među ozbiljnim svetskim državnicima. Međutim, glasanje u Njujorku ih je dotuklo jer su shvatili da je diplomatskom veštinom uspeo da ih porazi. Za dokument je glasalo tek 84 članica UN ili 43,5 odsto, iako su kreatori, pre svih Nemačka, računali na podršku više od 110 država ili 95 odsto prisutnih. Zato sad ne biraju sredstva da sruše vlast i oslabe državu - upozorava upućeni sagovornik Srpskog telegrafa.

Prema njegovim rečima, milioni su deljeni nekim listama koje će nastupiti na izborima u nedelju, kao što je u Čačku dato 40.000 evra, a najviše raznim organizacijama, čija je jedina meta Vučić, a zadatak kampanja protiv vlasti i države.

I predsednik Vučić je nakon sednice GS UN rekao da mu inicijatori nikad neće oprostiti lobiranje protiv usvajanja njihove rezolucije.

- Ja sam večeras ovde završio karijeru, ovo je bio ekser u sanduk. Oni su uradili sve da nas pobede, a mi smo se vinuli u visine - rekao je Vučić.

On je naveo da nemačke fondacije "Hajnrih Bel" i "Fridrih Ebart" daju sve od sebe da sruše s vlasti koaliciju "Srbija sutra" jer bi im više odgovarala Srbija koja bi im aplaudirala za ovakve inicijative u UN i za nezavisno Kosovo. A na skupu u Beogradu otkrio je da je iz inostranstva ubačeno više novca nego ikad da se sruši vlast.

- Važno je da ne pomislite da su izbori završeni pre nego što su održani. Svim trikovima su se služili. Više su im novca spolja dali nego bilo kad u prošlosti. I svaki podatak znamo i imamo. Mnogo novca je uloženo da bi ova zemlja bila srušena. A naše je da im kažemo da ne nemamo rezervnu otadžbinu i da je nećemo dati onima kojima ta zemlja ništa ne znači - poručio je Vučić.


SVUDA IZDAJNICI

Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu, kaže za Srpski telegraf da je mnogo više onih koji se nude da bi za novac stranaca rušili predsednika Vučića i zajahali punu državnu kasu.

- Predsednik Vučić je u potpunosti u pravu kada je govorio da smo okruženi onima koji hrle da izdaju sopstvenu zemlju. Svaki pokušaj da se narodna volja otima nasilnim sredstvima moraju osujetiti nadležni organi - kaže Obradović.

Vladimir Orlić: Kidišu kao nikad

Vladimir Orlić, poslanik i potpredsednik GO SNS, naglašava za Srpski telegraf da nikad belosvetski silnici neće oprostiti predsedniku Srbije što im je istinu sasuo pravo u lice, priredio debakl u UN i pokazao celoj planeti da je otpor moguć.

- Kao što ni Srbiji neće da oproste to što je naša trobojka postala simbol slobode za ceo svet. Zato na Srbiju, njenu stabilnost i budućnost kidišu kao nikad. Besomučno upumpavaju novac svojim "grupama građana" u Čačku, Nišu i drugim mestima, a partijama bivšeg režima pomažu tajno i javno. Sve im je to uzalud, pobediće ih Srbija, kao i njihove ovdašnje sluge. Narod bira predsednika Vučića, slobodu i napredak - ističe Orlić.


SOROŠ I ROKFELER OBOGATILI MANOJLOVIĆA

Pokret "Kreni promeni", čiji je kandidat za gradonačelnika Beograda Savo Manojlović, godinama već ima finansijsku podršku iz stranih fondova, od Nemačke, Holandije i SAD, pa do fondacija američkih milijardera Džordža Soroša i braće Rokfeler.
Tako je za poslednje četiri godine dobio čak 341.000 evra. Njegovi donatori su iz Nemačke "Open minds e. v." i "Campact e. v. Nemačka", inače sestrinska organizacija Soroševog "Moveon pr". Novac su mu dali i iz Amerike, "Rockfeller bros fund US" i "Urgent action fund for womens US", kao i holandski "Stichting European climate found Holandija".

Ne daju Nemci 40.000 evra za žardinjere

Predsednik Vučić upozorio je na uticaj spoljnih faktora i naveo slučaj iz Čačka.

 Razmislite zbog čega je nemačka fondacija pre nekoliko dana uplatila 40.000 evra opozicionoj listi u Čačku. Njihov interes je u tome da Čačak i neke druge gradove koriste kao platformu za napad na stabilnost zemlje. Da su zainteresovani za žardinjere, dali bi pare za to, ali oni hoće destabilizaciju - rekao je Vučić.

Ministar finansija Siniša Mali postavio je pitanje zašto Rokfeler plaća Manojlovića.

- Taj čovek hoće da vodi Beograd, ali u čijem interesu? Neka čuju građani Srbije. Šta dugujete, šta ste obećali - upitao je Mali i zaključio da je Manojlović korumpiran i prevarant.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (41)

Loading
Rade

29.05.2024 22:08

Zapad vodi hibridni rat protiv Srbije

Dragana Vranješ

29.05.2024 22:09

Napravićemo živi zid da sačuvamo život našeg predsednika Aleksandra Vučića.

Rade

29.05.2024 22:09

Vucic je mnogima zbog svog patriotizma trn u oku, podrzavaju opoziciju koja bi poslusno izvrsavala njihove naloge.

Irena

29.05.2024 22:09

Opozicija je samo marioneta u rukama stranaca