VUČIĆ SAM PROTIV SVIH: Evo zašto su nedeljni izbori sudbinski za opstanak Srbije

Autor:

Vesti

13.12.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I desna i leva opozicija spremne da stanu u jednu kolonu samo da bi se dokopale vlasti i ispunile tuđe naloge.

VUČIĆ SAM PROTIV SVIH: Evo zašto su nedeljni izbori sudbinski za opstanak Srbije

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Na izborima u nedelju građani se praktično opredeljuju između dve politike opcije i određuju budućnost Srbije.

Naime, opozicioni lideri, koji do juče nisu mogli očima da se vide i svaku priliku su koristili ne bi li, uz niz uvreda, čak i vulgarnosti, oblatili jedni druge, uoči predstojećih izbora 17. decembra uortačili su se samo s jednim ciljem - da bi pokušali da oslabe i sruše predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi se dočepali vlasti i opet bili u prilici da (zlo)upotrebljavaju državnu kasu i resurse.

NE POLITICI RASPADA

Republika

Foto: FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/bs

Aleksandar Vučić

Psovali su se i vređali, međusobno optuživali da su lopovi, homofobi, ekstremisti, rasisti, centralisti, politikanti... Ali su gotovo svi, bez izuzetka - i desničari i "evropejci" - iskazali da su spremni kao zapete puške da bez pardona, uprkos potpuno različitim političkim stavovima, stanu u jednu kolonu ukaže li im se najmanja prilika da se domognu vlasti.

S druge strane je predsednik Srbije, koji je u nekoliko navrata ukazivao da su otvorili karte pričama: "Da, udružićemo se protiv Vučića!"

- Nemojte da mislite da prošlost ne može da se vrati i da to najgore vreme ne može da se vrati. Može! Bude li nam jedan poslanički mandat falio, verujte mi, i oni koji se zaklinju danas da neće s njima, svi će se ujediniti! Znam ih ja sve! Doći će kod nas da nas ucene, da kažu da će morati neko drugo da bude premijer, a ne onaj kog ste vi izabrali! Tada bi ponovo vodili politiku raspada Srbije, a nama je potrebna stabilnost!

Vučić je kazao da Srbija 17. decembra odlučuje o svojoj sudbini i da do 2027. neće biti drugih izbora:

- Isturio sam sebe zato što smatram da ovo jesu odlučujući izbori i da je strašno važno kako će se završiti ovi izbori. Srbija se na izborima opredeljuje kako će zemlja da izgleda i da li će nastaviti sa ekonomskim napretkom.

Činjenice

- u nedelju se održavaju parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u 65 gradova i opština, među kojima je i Beograd
- na parlamentarnim izborima pravo glasa ima 6.500.165 građana
- nadmeće se 18 izbornih lista
- na izborima u Vojvodini pravo glasa ima 1.669.734 građana
- za poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine nadmeće se 13 izbornih lista
- na beogradskim izborima pravo glasa ima 1.613.190 građana
- u Beogradu se za 110 odborničkih mesta bori 14 lista

ĐILAS SVIMA GAZDA

Republika

Foto: SNS

Miloš Vučević

I Miloš Vučević, predsednik SNS i ministar odbrane, kaže za Srpski telegraf da je apsolutno tako i da je ishod nedeljnih izbora sudbinski za opstanak naše države.

- Sve maske su pale. Ne postoje ideje, programi, i leva i desna opozicija se odriču svoje ideologije (pod pretpostavkom da je imaju) zarad vlasti. Situacija pred nedeljne izbore je kristalno čista. S jedne strane "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", s druge strane sve ostale liste, kojima je zajednički imenitelj Dragan Đilas, njihov politički i finansijski gazda - upozorava Vučević i dodaje:

- Građani odlučuju - ili Aleksandar Vučić ili Dragan Đilas. Idemo li u 2027. ili se vraćamo na period iz 2000.

Podrška opoziciji iz Prištine

Opozicija u Srbiji je juče dobila otvorenu podršku iz Prištine, i to od bivšeg ministra spoljnih poslova samoproklamovane države Petrita Seljimija.
- Vučićev ključ izborne pobede u Srbiji: zarobljeni mediji. Odavno je postao kao dosadan gost na žurkama koji svima uporno dosađuje pričama o sebi... Sjajna priča o balkanskom siledžiji Vučiću - napisao je Seljimi na Tviteru.

Karanović: Zajednički udar na državotvornu opciju

Republika

Foto: Printscreen

Ognjen Karanović

Programski direktor Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost kaže za Srpski telegraf da su predsednik Vučić i SNS jedina državotvorna, nacionalno odgovorna i rodoljubiva opcija i da su se iz tog razloga udružili i NATO stranke i lažna desnica, kao levo i desno krilo Dragana Đilasa, kao njihovog poslodavca.

- Cilj im je samo da dođu na vlast i da Srbija prestane da bude slobodna, suverena i odgovorna država. Zato, Srbija ne sme da stane - zaključuje Karanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO