SRBIJU ČEKA 75 DANA PAKLA: Stežu obruč da udave Vučića i našu zemlju

Autor: B. K. - T. B.

Vesti

01.10.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do izbora koji bi trebalo da budu 17. decembra kulminiraće pritisci i spolja i iznutra.

SRBIJU ČEKA 75 DANA PAKLA: Stežu obruč da udave Vučića i našu zemlju

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Aleksandar Vučić

Do izbora 17. decembra kulminiraće i spoljni i unutrašnji pritisci na Srbiju, oličeni, pre svega, u udarima na predsednika Aleksandra Vučića, saznaje Srpski telegraf u bezbednosnim, ali i diplomatskim krugovima.

Cilj je manje-više jasan, promeniti vlast koja ne odgovara raznim centrima moći u inostranstvu i zemlji ili je bar toliko oslabiti da može lakše da se sprovede agenda koja za Srbiju svakako ne predviđa ništa dobro. Kada se sve ovo sagleda, ne zvuče preterano reči jednog od naših sagovornika koji je slikovito ocenio da Srbiju čekaju dva i po meseca pakla.

POZNATA MATRICA

Prema rečima jednog iskusnog diplomate, koji je dugo u Beogradu i dobro je upućen u sva zbivanja, ono čemu smo svedočili poslednjih sedmica i dana nikako nije slučajno.

- Potpuno je jasno da je definisano nekoliko tačaka udara, koje su percipirane kao ranjiva mesta za Vučića i vlast. Tako smo videli sinhronizovane pritiske na srpski narod na Kosovu i Metohiji, institucije u koje narod ima poverenja poput Vojske i Crkve, kao i targetiranje predsednika Srbije i njegovih najbližih saradnika raznim optužbama, uglavnom besmislenim i lišenim svake logike, ali veoma, veoma masovnim - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Prema njegovim rečima, nije slučajna ni izmišljotina o navodnom grupisanju i gomilanju pripadnika Vojske Srbije nadomak administrativne linije sa KiM:

- Matrica je dobro poznata. Plasira se laž, koju preuzimaju određeni mediji, a onda se dodatno širi preko saradnika u opoziciji i na društvenim mrežama. I uzalud posle dokazi da nešto nije istina pošto se već toliko proširilo da prava verzija pobudi mnogo manje pažnje nego prvobitno plasirana izmišljotina. To je recept protiv kojeg je se jako teško boriti.

Republika

Foto: Media centar

Predrag Rajić

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost u izjavi za naš list iznosi uverenje da će se kombinovani pritisak spolja i iznutra na predsednika Vučića pojačavati kako se datum izbora bude približavao.

- Neradnici će ga optuživati zato što je smanjio nezaposlenost. Korupcionaši zato što je izgradio najviše puteva u srpskoj istoriji. Oni za čije vreme je Priština proglasila nezavisnost će ga napadati što nije Srbiju uveo u rat. A oni koji se stide sopstvene pripadnosti napadaće ga zbog toga što nije priznao lažnu državu Kosovo. Možemo očekivati najprizemniju, najprljaviju i najlicemerniju kampanju do sada.

Miletić: Sinhronizovani napadi

Republika

Foto: Tanjug

Dejan Miletić

Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije
- Mi smo na udarce spolja donekle i navikli. Ipak, smatram da su ovi udarci koje dobijamo iznutra veći problem. U najtežim trenucima, kada nam je jedinstvo potrebno više nego ikad, mi imamo određene predstavnike opozicije koji traže savetnike spolja i slušaju ih. Činjenica je da je pred nama, pred Srbijom, niz sinhronizovanih napada, da će biti delovanja i spolja i iznutra, ali i od Aljbina Kurtija, čije poslednje poteze Zapad ocenjuje kao bogougodne - smatra Miletić.

Ljuban Karan, nekadašnji potpukovnik KOS, vraća se na slučaj iz Banjske.

Republika

Foto: youtube.com/TV Pink

Ljuban Karan

- Kada govorimo o akciji u selu Banjska, tu su neminovno uključene strane službe, koje su Aljbinu Kurtiju omogućile da izvede svoj zločinački poduhvat. Postojala su tri cilja te akcije, prvi je da se zaplaše ljudi koji tu žive i da se pokaže da se i nad tim nekim viđenijim Srbima, koji su dole važili za zaštitnike naroda, može delovati, drugo je kompromitovanje predsednika Aleksandra Vučića, da se prikaže da je on poslao dole ljude da izvedu navodni teroristički napad, a treći da se kompromituje SPC i da se prikaže kao mesto širenja terorizma. To su sve, naravno, podržali albanski lobisti, ali i oni koji su otvoreno na strani Aljbina Kurtija - smatra naš sagovornik.

SAMO VLAST

Karan dodaje da je sve ovo ozbiljan problem za srpsku državu i njeno rukovodstvo.

- Radi se na tome da se dokaže da je vrh države umešan u celu priču, a da su Albanci opet žrtve. Sve je jasno, stranom faktoru koji na Kosovo gleda kao na nezavisnu državu ne odgovara Aleksandar Vučić. Opoziciji je, s druge strane, bitno samo da preuzmu vlast, oni se svakako za Kosovo ne bi ni borili jer im nije važno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (49)

Loading
Tanja

01.10.2023 20:08

Narod Srbije je uz Predsednika Vučića i uvek će ga podržati. Nedamo Srbiju ološima I tajkunima da je unište i građene potlače.

Kiki

01.10.2023 20:13

Opozicija nezna ni sama sta hoce i sta zele. Strasno

Veljko M

01.10.2023 20:15

Opozicija zna da ih narod neće i sada pokušavaju da traže alibi za poraz koji će doživeti na izborima.

Branko N

01.10.2023 20:18

Nikakvi pritisci na Vučića neće pomoći opoziciji da se domogne vlasti jer ih prosto narod neće.