OTAC POLITIČARA SILOVAO AMERIKANKU: Lazović krije mračnu prošlost svojih roditelja

Autor:

Vesti

16.11.2022

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmorica muškaraca, među kojim je bio i Mićo, Lazovićev otac, napala devojku na brdu Jasikovac kod Berana. Sud mu izrekao zatvorsku kaznu koja je bila manja od prosečne.

OTAC POLITIČARA SILOVAO AMERIKANKU: Lazović krije mračnu prošlost svojih roditelja

Foto: Printscreen/Twitter/Detektor laži

Radomir Lazović, šef poslaničkog kluba Zeleno-levi blok, kojem su puna usta borbe za pravdu i istinu, krije da mu je otac osuđen za silovanje. Lider pokreta Ne davimo Beograd, koji se u skupštinskoj debati proslavio citiranjem stihove folk pevačica ("ti lutaš, bebo", prim. aut.), i danas je odbio da govori o slučaju koji je sedamdesetih godina zaprepastio Crnu Goru, a zbog kog je, pored ostalih, bio osuđen i njegov otac Mićo.

- Sedmorica muškaraca, među kojima je bio i Mićo, silovala su devojku Amerikanku na brdu Jasikovac iznad Berana. Zlostavljana devojka prijavila je ceo slučaj. Posle suđenja Mićo je dobio zatvorsku kaznu koja je bila manja od prosečne za to delo. Nakon presude prekinuli smo svaki kontakt, ne znam šta se s njim desilo. Tek nedavno sam saznao da je njegov sin postao poslanik u Srbiji - priča izvor Srpskog telegrafa koji je bio upućen u ceo slučaj.

Nasledio stan od roditelja

Lazović je u medijima pričao o raznim temama, od čistog vazduha do pitanja koja se tiču Kosova. O porodici je retko kad govorio, osim da mu je ona obezbedila stan u Beogradu.

- Nemam kredit, a stambeno sam situiran zahvaljujući roditeljima, koji su mi ostavili stan u nasledstvo - rekao je Lazović u jednoj od izjava.

ZAPADNI UZORI

A poslanik o kojem govori naš sagovornik ima bogatu kolekciju poruka kojima traži da se ugledamo na zapad, odakle je stizao ne mali broj finansijskih injekcija i donacija za njegov pokret. I dok je metod borbe koristio ulicu, nasilne proteste, napade na policiju, Lazović je u izjavama za medije koji su naklonjeni njegovoj političkoj opciji pričao priče o razvijanju demokratije. Da zaista zastupa zapadni sistem vrednosti, Lazović bi otvoreno priznao da je mu je otac osuđivan, da je bio zatvoru...

Novinari Srpskog telegrafa pozvali su Lazovića, koji je, kada je čuo pitanje, poručio da ne daje izjave za naš list.

AKO JE BABA TRPELA, MI NEĆEMO

Republika

Foto: Printscreen

Radomir Lazović

Međutim, Lazoviću ništa nije bilo smešno kada se nedavno pridružio ženama koje su protestovale zbog intervjua silovatelja koji su objavili mediji.

- Ako je baba trpela, ako je mama trpela, mi nećemo - poručivale su aktivistkinje na protestu 28. septembra, kada im se u znak podrške pridružio i Lazović.

I njegov Ne davimo Beograd imao je jasan stav kada je reč o pravima žena. Na profilima koje Ne davimo Beograd ima na društvenim mrežama 25. novembra 2020. poručili su da je bilo kakvo nasilje nad ženama nedopustivo.

- Da bismo zaustavili nasilje nad ženama, potrebno je da o njemu naglas pričamo, nasilnike prijavljujemo, a ženama verujemo - poručili su iz Ne davimo Beograd.

Ne dajem izjave za Srpski telegraf

Novinari Srpskog telegrafa pozvali su juče Lazovića. Evo kako je tekao razgovor.

Novinarka: Dobar dan. Da li sam dobila gospodina Lazovića?

Lazović: Da, izvolite.

Novinarka: Ovde novinarka dnevnog lista Srpski telegraf. Potreban mi je vaš komentar.

Lazović: Izvolite.

Novinarka: Imamo informaciju da je vaš otac sedamdesetih godina učestvovao u silovanju Amerikanke u Crnoj Gori? Imate li neki komentar na to?

Lazović (smeh): Ja se izvinjavam, ja ne dajem komentare za Srpski telegraf, Informer, Hepi i tako nešto.

Novinarka Znači, to je vaš odgovor?

Lazović: Da, to je to.

Poslanici u šoku

Parlamentarci, Lazovićeve kolege iz različitih poslaničkih grupa, bili su šokirani saznanjem da je otac njihovog kolege osuđivan zbog slučaja silovanja

Snežana Paunović, SPS

- Možda mu je baš to bio motiv kada je podržao proteste žena, ali opet ne mislim da je onda trebalo da prećuti takvu jednu informaciju. Ostala sam bez teksta, ne zna čovek šta pametno da kaže na ovako nešto

Miloš Jovanović, DSS

Republika

Foto: Tanjug

Miloš Jovanović

- Ne komentarišem te životne i vanpolitičke teme

Milica Đurđević, Zavetnici

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Milica Đurđević

- Ne bih komentarisala bilo čiju porodicu i na taj način zalazila nekome u intimu, ali ukoliko je ta informacija istinita, onda je to zaista zastrašujuće.

Milenko Jovanov, SNS

Republika

Foto: Tanjug/J. PAP

Milenko Jovanov

- Grozim se svakog nasilja nad ženama i zaista smatram da svako nasilje nad ženama mora da bude najoštrije sankcionisano. Upravo zbog toga smatram da je važna inicijativa predsednika Vučića, koji je učinio konkretan korak i predložio izmene zakona tako da zaprećene kazne za nasilje nad ženama budu strože, a nasilnici sklonjeni s ulica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Pedja

16.11.2022 21:34

Aham,znaci trazite informacije za dogadjaj koji se desio pre pedeset godina?

xy

08.07.2023 07:54

@Pedja - Mnooogoo glup komentar. Dakle bitno je KAD je zločin izvršen??? C, c, c, c, c...

Dorian Grey

17.11.2022 20:04

Pomislim da ste dostigli dno ali se uvek prevarim.