EKSKLUZIVNO: VELJI SLALI SLIKE UBIJENOG KIĆE DA DOKAŽU DA JE LIKVIDIRAN (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Autor:

Vesti

08.11.2022

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf došao u posed fotografije na kojoj je telo Ljubomira Markovića, jednog od vođa Partizanovih navijača.

EKSKLUZIVNO: VELJI SLALI SLIKE UBIJENOG KIĆE DA DOKAŽU DA JE LIKVIDIRAN (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Foto: Tanjug/R. Prelić

Velja Nevolja

Srpski telegraf je došao do ekskluzivne fotografije izrešetanog tela Ljubomira Markovića Kiće, ubijenog 2. novembra 2019. godine u Ulici Grčića Milenka u Beogradu. Jednog od vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz je ispred balona za fudbal sačekao maskirani napadač i u njega sasuo osam metaka.

Fotografija ubijenog u lokvi krvi na trotoaru pronađena je u telefonu sa Skaj aplikacijom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

- Slika mu je poslata kao dokaz da je posao obavljen - precizira naš izvor blizak istrazi protiv klana Belivuk-Miljković.

 

POTVRDIO I LALIĆ

Kako naš list nezvanično saznaje, deo istrage o ovom zločinu je vodio i do jednog od čelnika Fudbalskog kluba Partizana i njegovog tasta. Međutim, njihova veza sa ubistvom nikada nije dokazana, uprkos jakim indicijama da se nalaze među organizatorima. Njih dvojicu u prekjučerašnjem svedočenju pred Specijalnim sudom u Beogradu nije pomenio ni zaštićeni svedok Srđan Lalić, poznatiji kao nasmejani koljač. On je do detalja ispričao kako je Marković likvidiran.

- Bili smo na utakmici Čukarički-Partizan, na Banovom brdu. Tada se odvojila jedna grupa, okupljena oko Kiće Markovića. Došlo se do zaključka da to može da bude veliki problem i da treba da se reaguje. Sutradan smo saznali da su hteli da nas napadnu, Miljković je zaključio da je najbolje likvidirati ga - rekao je Lalić.

Republika

Foto: shutterstock

 

 

On je dodao da mu je Marko Miljković Mesar sutradan zatražio da mu pozajmi škodu.

- Belivuk i Miljković su mi rekli da idu na sastanak sa Dejanom Lazarevićem (advokat klana, nedavno uhapšen kao deo ekipe Darka Šarića, prim. aut.) Kada su se vratili, rekli su mi: "Upecali smo Kiću". Par dana kasnije, Miljković mi je rekao da budem na nekom javnom mestu, ispod nekog video-nadzora. Sa internet portala sam video da je Marković likvidiran - ispričao je sudijama.

UPOZNAO DŽELATA?

Ubijeni Kića je u sukobu sa Veljom, tađa vođom "Janjičara", došao kada je najavio formiranje nove navijačke grupe, jer je bio nezadovoljan stanjem na južnoj tribini Partizanovog stadiona. Novu grupu je dogovarao sa Goranom Klještanom Boskezom, vođom navijačke grupe "Šedouz", ali je on iznenada preminuo u teretani.

- Bosketovu ulogu trebalo je da nasledi njegov brat Darko i da sa Markovićem osnuje tu novu navijačku grupu. Navodno, nisu im prišli samo navijači grupe "Šedouz", već i pripadnici drugih grupa, čime se smrtno zamerio Belivuku i ekipi koja se uplašila da će izgubiti vernike koje bi za njih odrađivali prljave poslove, od droge do reketiranja - podseća naš izvor.

Tada je i pala odluka da Marković bude uklonjen, a ubica do danas nije pronađen. Spekulisalo se da je Kića svog dželata upoznao tokom robijanja u Požarevcu za ubistvo Brisa Tatona i da je taj zatvorenik bio blizak Velji i Miljkoviću, ali te tvrdnje nikada nisu dokazane.

Ubica mu nije dao šansu

Na snimku sa sigurnosnih kamera se vidi da Marković silazi niz stepenice i čeka da pređe ulicu. Tada mu je sleđa užurbano prišao mlađi muškarac u kaputu i s kapuljačom na glavi. Kada je video da ubica izvlači oružje ispod kaputa, Kića je počeo da trči preko ulice, ali ga sustiže šest metaka. Kada je pao, likvidator mu je prišao i overio ga sa još dva metka u glavu, posle čega je pobegao.

Ubica je bio hladnokrvan, kao programiran se ustremio na žrtvu i nije joj dao šansu da pobegne. Iako je i sam bio naoružan, Marković nije uspeo da potegne pištolj, a napadač nije vodio računa što je bilo najmanje petoro svedoka.

Dijana zbog Kiće doživela nervni slom

Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka MUP Srbije, u jednom od intervjua posle puštanja iz pritvora je priznala da je bila bliska za Markovićem. Otkrila je da je dobila potpuni nervni slom kada je on ubijen.

Republika

Foto: Tanjug

 

 

- Moj prezir prema Belivuku ne traje samo poslednjih godinu dana, to traje poslednjih šest godina. Sve to manje više u nazad, do događaja u novembru 2019. godine kada je ubijen jedan moj višegodišnji prijatelj, inače vođa navijača Partizana, gde sam ja dobila potpuni nervni slom. Iako znam da se to ubistvo ne stavlja zvanično Belivuku na teret, mene niko živ neće uveriti u suprotno, da on nije to izvršio - rekla je bivša državna sekretarka MUP.

Robijao zbog ubistva Tatona

Marković je postao poznat javnosti 2009. godine kada je uhapšen kao jedan od osumnjičenih za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona. Optužnica ga je teretila da je bio jedan od organizatora napada na francuske navijače 17. septembra na Obilićevom vencu, kada je Taton, bežeći od tuče, skočio sa jednog platoa pravo u smrt.

Marković je 2011. osuđen na 30 godina zatvora, ali mu je kasnije ta kazna smanjena, pa je iz zatvora u Sremskoj Mitrovici pušten 2017.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading