NA OVOM PRELAZU SE ČEKA PET SATI: Ovo je trenutno stanje na granicama!

Autor:

Vesti

15.10.2024

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na naplatnim rampama nema zadržavanja vozila.

NA OVOM PRELAZU SE ČEKA PET SATI: Ovo je trenutno stanje na granicama!

Foto: Tanjug

Teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije čekaju pet sati, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema informacijama Uprave granične policije od 17.15 časova, teretnjaci na graničnim prelazima Kelebija i Sremska Rača čekaju četiri sata, na GP Šid tri sata dok vozači teretnih vozila čekaju po dva sata na Gradini i Bogojevu.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim rampama nema zadržavanja vozila.

Da podsetimo, peti dan za redom, na administrativnom prelazu Merdare, formirana je kilometarska kolona kamiona sa robom iz centralne Srbije i inostranstva. Kamioni sa srpskim i inostranim tablicama su u tranzitu, ali zbog dugotrajne i detaljne kontrole robe na terminalu sa kosovske strane administrativne linije, čekaju da pređu prelaz.

Zvonko Ilić iz Kuršumlije, koji vozi robu iz Italije, ističe da je već pet dana na prelazu i da mu nije dozvoljeno da pređe, već mora da čeka da prođe stotinak kamiona koji su ispred njega. Ostali vozači takođe izražavaju nezadovoljstvo situacijom, ističući da je sramota što kosovske vlasti dozvoljavaju uvoz robe iz centralne Srbije, a istovremeno zadržavaju ulaz.

- Od subote ujutru sam ovde a vozim robu iz Italije koja se proveravala ranije na terminalu u Prišptini a ne na Merdaru, ali ni meni ne dozvoljavaju da pređem već moram da čekam da prođe stotinak kamiona koji su ispred mene - kaže Zvonko Ilić iz Kuršumlije.

Ostali vozači kamiona koji su u koloni dugoj oko tri kilometra koji takođe čekaju danima i koji ističu da je velika sramota kosovsih vlasti koje su dozvolile uvoz robe iz centralne Srbije a pri tom zadržavaju ulaz, jer dnevno amdinistrativni prelaz pređe svega dvadesetak kamiona koji se detaljno proveravaju na terminalu od strane tzv kosovske carine.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading