OD PONOĆI OVE DVE STVARI SU ZABRANJENE U BEOGRADU I NOVOM SADU: Evo dokle će trajati mera doneta IZ BEZBEDNOSNIH RAZLOGA (FOTO)

Autor:

Vesti

29.08.2024

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje tačne koordinate zone zabrane

OD PONOĆI OVE DVE STVARI SU ZABRANJENE U BEOGRADU I NOVOM SADU: Evo dokle će trajati mera doneta IZ BEZBEDNOSNIH RAZLOGA (FOTO)

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je objavio informaciju o privremenoj zabrani letenja bespilotnim vazduhoplovima iznad Beograda i Novog Sada. Zabrana će biti na snazi do 31. avgusta i važiće od ponoći u četvrtak, 29. avgusta, do subote, u šest časova ujutru. Ova mera je doneta iz bezbednosnih razloga i obuhvata teritoriju Grada Beograda i Grada Novog Sada.

Detalji o zabrani letenja

Republika

Foto: youtube.com/Global Update

Zabrana leta dronovima

 

Korisnici dronova i ostalih vazduhoplova su obavešteni da se pridržavaju odluke o zabrani letenja putem NOTAM-a, međunarodnog sistema informisanja o vazduhoplovstvu. Takođe, obaveštenje sadrži tačne koordinate zone zabrane leta, koje su navedene pod brojevima C5229/24 i C5230/24 (А5223/24 i А5224/24).

Ova odluka Direktorata civilnog vazduhoplovstva ima za cilj da obezbedi sigurnost vazdušnog prostora iznad Beograda i Novog Sada. Zabrana letenja bespilotnim vazduhoplovima je privremena mera koja se primenjuje u određenom vremenskom periodu kako bi se sprečile potencijalne opasnosti i očuvala bezbednost građana.

Pravila i odgovornost korisnika dronova

Republika

Foto: Photo by Mitch Nielsen on Unsplash

 

 

Ova odluka postavlja određene obaveze na korisnike dronova i ostalih bespilotnih vazduhoplova. Oni su dužni da se upoznaju sa detaljima o zabrani letenja i da poštuju navedena pravila kako bi se izbegle eventualne negativne posledice po vazdušni saobraćaj i bezbednost građana.

Ova zabrana letenja bespilotnim vazduhoplovima iznad Beograda i Novog Sada je još jedan primer kako vlasti preduzimaju mere radi zaštite javne bezbednosti i očuvanja integriteta vazdušnog prostora. Očekuje se da će korisnici dronova i ostalih vazduhoplova poštovati odluku Direktorata civilnog vazduhoplovstva kako bi se izbegle potencijalne neprijatnosti i ugrožavanje bezbednosti i mira građana.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading