NAPAD ISPRED IZRAELSKE AMBASADE U BEOGRADU BIĆE KVALIFIKOVAN KAO TERORISTIČKI AKT: Preduzete dodatne mere u cilju bezbednosti

Autor:

Vesti

30.06.2024

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga u vezi sa napadom na žandarma je u toku.

NAPAD ISPRED IZRAELSKE AMBASADE U BEOGRADU BIĆE KVALIFIKOVAN KAO TERORISTIČKI AKT: Preduzete dodatne mere u cilju bezbednosti

Foto: Republika

Ivan Cvijović, pomoćnik načelnika Policijske uprave za grad Beograd, ocenio je da napad na žandarma ispred izraelske ambasade u Beogradu može biti kvalifikovan kao teroristički akt. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policijska uprava za grad Beograd preduzeli su određene mere za povećanje bezbednosti građana.

Cvijović je izjavio da su, u cilju povećanja bezbednosti, preduzete dodatne mere na mestima gde se okuplja veći broj ljudi, uz pojačano prisustvo policijskih službenika. Država i Ministarstvo unutrašnjih poslova spremni su da preduzmu sve mere radi veće bezbednosti i otklanjanja mogućih pretnji. Pojam "crveni nivo bezbednosti" podrazumeva pojačane mere koje su vidljive na ulicama i dodatne operativne radnje koje nisu javno saopštene.

Istraga u vezi sa napadom na žandarma je u toku, i istražuju se sve okolnosti slučaja, uključujući da li je napadač delovao samostalno ili kao deo organizovane grupe. Takođe, istražuje se ko su potencijalni saučesnici ukoliko je reč o organizovanoj grupi. Prilikom napada, pored napadača, primećena je i sumnjiva osoba u blizini komande žandarmerije, što se ne smatra slučajnošću.

Cvijović je komentarisao i dostupnost samostrela, oružja koje je koristio napadač, napominjući da se samostrel može nabaviti u slobodnoj prodaji ukoliko ne podleže određenim zakonskim karakteristikama koje zahtevaju registraciju. Rasprava o pooštravanju zakona o oružju i municiji mogla bi se otvoriti u budućnosti.

Cvijović je istakao da je najvažnije što je žandarm ispravno reagovao i sprečio napadača u njegovoj nameri.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading