NEOBIČNA PRIČA O MARIJI EGIPĆANKI: Nateraće vas da se zapitate o smislu istinskog pokajanja!

Autor:

Vesti

14.04.2024

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveta Marija Egipćanka: Život u bludu i pokajanje

NEOBIČNA PRIČA O MARIJI EGIPĆANKI: Nateraće vas da se zapitate o smislu istinskog pokajanja!

Foto: Printskrin


Sveta Marija Egipćanka se danas slavi u Pravoslavnom svetu, a njen primer pokajanja i vere se i danas ističe kao uzor vernima.

Put u razvratu


Marija Egipćanka je rođena u Misiru, a već od dvanaeste godine započela je život u razvratu u Aleksandriji, koji je trajao punih 17 godina. Ovaj period njenog života obeležen je bludom i razvratnim životom.

Susret sa Zosimom


Nakon ovog turbulentnog perioda, Marija se susrela sa jeromonahom Zosimom u jordanskoj pustinji. Njen život se zauvek promenio nakon ovog susreta, jer je pronašla put ka veri i pokajanju.

Preobražaj i borba u pustinji


Nakon što je osetila da joj je uskraćen ulazak u hram u Jerusalimu, Marija je dobila jasnu poruku da će biti spasena ako pređe reku Jordan. Ovo je bio prelomni trenutak u njenom životu, nakon čega je provela 48 godina u pustinji, hraneći se isključivo zeljem i boreći se sa strastima i unutrašnjim demonima.

Čuda i pokajanje


Njeno pokajanje i odricanje od svetovnog života su bili toliko duboki da je čak i starac Zosima bio svedok čuda koja su se dešavala oko nje. Nakon što je zamolila Zosimu da joj donese pričešće, on ju je video kako prelazi reku Jordan, što je bio znak njenog istinskog preobražaja i oproštaja.

Uzor pokajanja i vere


Sveta Marija Egipćanka se i danas ističe kao uzor pokajanja i vere vernicima, posebno u vreme Časnog Posta. Njen životni put je simbol pravog pokajanja i odricanja od svetovnog, a njeno ime se i danas slavi kao simbol promene i vere u Boga.

Sveta Marija Egipćanka je primer kako Gospod zna da proslavi pokajane grešnike, a njen život i dela se i danas prenose kao inspiracija vernicima širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading