VRNJAČKA BANJA NE PAMTI OVAKVO NEVREME! Centralni vrnjački park, mineralni izvori, ulice, saobraćajnice, pešački mostovi, pošta i stambeni blokovi POD VODOM! APOKALIPSA! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Vesti

06.06.2023

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovoliku količinu vode odjednom atmosferska kanalizacija nije mogla da primi, pa su pojedini delovi Banje bukvalno podsećali na apokaliptične filmove, kaže jedan Vrnjčanin.

VRNJAČKA BANJA NE PAMTI OVAKVO NEVREME! Centralni vrnjački park, mineralni izvori, ulice, saobraćajnice, pešački mostovi, pošta i stambeni blokovi POD VODOM! APOKALIPSA! (VIDEO/FOTO)

Foto: Printscreen/Twitter

Zbog obilnih padavina prethodnih dana i snažnog nevremena koje je protutnjalo u popodnevnim satima, nabujale su sve reke, kao i vodotokovi drugog reda na teritoriji Opštine Vrnjačka Banja pričinjavajući veliku štetu na saobraćajnoj infrastrukturi, domaćinstvima, javnim, turističkim i poljoprivrednim objektima.

 

 

U centru prestonice srpskog kontinentalnog turizma, slivajući se sa padina obližnjeg Goča do više nego upozoravajućeg nivoa, u utorak po podne nabujale su Vrnjačka i Lipova reka koje, inače, u letnjem periodu više podsećaju na bezazlene potočiće nego na bujične reke koje su u stanju da pričine veliku štetu.

Tako su se i centralni vrnjački park, mineralni izvori, obližnje ulice, saobraćajnice, pešački mostovi i stambeni blokovi našli na udaru vodene stihije koja je, kako se saznaje, prodrla i u zgradu pošte, kao i u zgradu ovdašnje osnovne škole.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Ovoliku količinu vode odjednom atmosferska kanalizacija nije mogla da primi, pa su pojedini delovi Banje bukvalno podsećali na apokaliptične filmove – kaže jedan Vrnjčanin.

Sve komunalne i druge nadležne službe, kao i pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica, nalaze se na terenu kako bi pravovremeno reagovali i sprečili veće posledice izlivanja bujičnih vodotkova kao što je to bilo 2014. godine. Upravo u tom cilju, Opštinski štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji vrnjačke opštine i pozvao građane da prijave štetu nastalu u ovim poplavama.

 

 

Bujice nisu poštedele ni okolna vrnjačka sela Gračac, Podunavce, Vraneše i Novo Selo u kojem se više kuća, radionica, trgovinskih i uslužnih objekata našlo pod vodom.

- Voda se odjednom sručila prema mom domaćinstvu, ni sam ne znam odakle. U jednom trenutku sam pomislio da mi je Zapadna Morava, udaljena nekoliko kilometara, stigla do kućnog praga – komentariše jedan Novoselac kojeg smo zatekli u dvorištu pod vodom.

Par sati nakon nevremena, voda je počela polako da se povlači ostavljajući iza sebe velike količine blata, mulja i svega drugog što su bujice nanele, pa nema sumnje da narednih dana ovdašnje komunalce očekuju punu ruke posla.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading