RISTU PRONAŠLI MEŠTANI PROMRZLOG I U ČARAPAMA: Nestalog deku našli 15 kilometara od kuće, a kada su prišli da mu pomognu imao je SAMO JEDNU ŽELJU (FOTO)

Autor:

Vesti

28.01.2023

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani su iz auta videli deku kako ide u suprotnom pravcu od Ivanjice i primetili da je samo u vunenim čarapam, pa su odmah prišli da pomognu.

RISTU PRONAŠLI MEŠTANI PROMRZLOG I U ČARAPAMA: Nestalog deku našli 15 kilometara od kuće, a kada su prišli da mu pomognu imao je SAMO JEDNU ŽELJU (FOTO)

Foto: Printskrin/RINA

Risto Tošović

Deda Risto Tošović (83), koji je nestao u Ivanjici, pronađen je jutros u mestu Zarići na pet kilometara od mesta gde je prethodni put viđen.

Prepoznali su ga i pomogli mu Dušan Zarić i Zorica Zečević koji su krenuli na put i videli deku kako hoda malo dezorijentisan u vunenim čarapama bez cipela.

- Kao i svakog jutra kad ustanem uzeo sam telefon da prelistam najnovije vesti i video sam da se traži deda Risto koji je nestao. Nešto kasnije smo Zorica i ja krenuli za Kragujevac i ja sam iz auta video dedu kako ide u suprotnom pravcu od Ivanjice. Primetio sam da je samo u vunenim čarapama i odmah sam posumnjao da je on, mada, moram vam reći da je za te godine hodao kao oficir. Polako sam zaustavio auto da ga ne bih uplašio i prišao mu i upitao ga gde je krenuo. Rekao mi je da hoće u crkvu da zapali sveću. Video sam da je promrzao i da već dugo hoda, drhtao je od hladnoće, slikao sam ga i poslao putem Fejsbuka fotografiju njegovom rođaku Tošoviću. Potvrdili su mi da je reč o dedi kojeg traže. Polako sam ga smestio u auto i dovezao do novog mosta gde su ga čekali njegovi. Jedino što sam zamolio je da ga obavezno odvedu u crkvu da zapali sveću jer sam mu to obećao kada je seo u auto sa nama. To mu je bila želja - priča za Info Ligu Dušan Zarić.

 

 

Mladić kaže da je njegov gest prirodna reakcija svakoga koji je odgajan da poštuje istinske ljudske vrednosti i pre svega bude čovek.

Nada se da će ovo biti dobar primer za druge, prvenstveno za generacije koje dolaze, da u svakom trenutku i na svakom mestu priteknu u pomoć onima kojima je potrebno.

Deda Ristu je poželeo zdravlja i još puno godina života.

Da podsetimo, Risto Tošović iz ivanjičkog sela Radaljevo nestao je juče ujutru kad je izašao iz kuće i otišao u nepoznatom pravcu. Pronađen je danas oko 15 kilometara od svoje kuće na putu za Кušiće u zaseoku Zarići gde su ga pronašli meštani tog dela ivanjičke opštine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading