TOKOM DANA TOPLO, UVEČE STIŽE KIŠA! Evo kakvo vreme nas očekuje cele nedelje!

Autor:

Vesti

16.01.2023

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas relativni toplo, od sredine dana kiša, na planinama sneg.

TOKOM DANA TOPLO, UVEČE STIŽE KIŠA! Evo kakvo vreme nas očekuje cele nedelje!

Foto: Shutterstock

Kiša

U Srbiji danas u većini predela relativno toplo, samo u Timočkoj Krajini hladnije, oblačno i tmurno tokom celog dana.

Naoblačenje koje je zahvatilo krajnji sever, do sredine dana proširiće se i na ostale krajeve uslovljavajući kišu, na visokim planinama sneg pre podne u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim predelima, a posle podne i u ostalim krajevima.

Kasnije posle podne na severozapadu, a uveče i u ostalim predelima prestanak padavina, uz istovremeno smanjenje oblačnosti u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, saopštio je RHMZ. Vetar slab i umeren, u košavskom području i planinskim predelima i jak, a na jugu Banata i olujni južni i jugoistočni.

Najniža temperatura od -1 do 5, a najviša od 5 u Timočkoj Krajini do 12 stepeni na zapadu Srbije.

Vreme u Beogradu

U Beogradu relativno toplo. Pre podne naoblačenje, od sredine dana kiša. Uveče prestanak kiše a zatim i postepeno smanjenje oblačnosti.

Vetar umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 3 do 5, a najviša oko 11 stepeni.

Stiže sneg

U Srbiji u narednih sedam dana, do 23. januara, umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Do četvrtka u većini krajeva relativno toplo, samo u utorak u Timočkoj Krajini a u četvrtak na severu i zapadu Srbije hladnije.

U košavskom području i na planinama i vetrovito uz umeren i jak, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će u četvrtak postepeno slabiti, a u Vojvodini i biti u skretanju na severozapadni pravac.

Od petka hladnije u svim krajevima, pa se očekuje prelazak kiše u sneg u nižim predelima. U subotu sa snegom uz formiranje snežnog pokrivač. U nedelju i ponedeljak u većini krajeva suvo, samo u nedelju u južnim, a u ponedeljak i u zapadnim predelima slab sneg. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Zglobni Skoč

16.01.2023 08:59

Gde bre toplo kad duva ova dosadna košava...