Otvoreno pismo Maria Spasića: Sada ostavite Vučića na miru!

Autor: Republika

Vesti

11.04.2020

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mario Spasić iz Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost uputio je javnosti otvoreno pismo u kojem poziva da se prekine, kako kaže koordinisana akcija napada na Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mario Spasić

Nemam šta da dokazujem svoju lojalnost Republici Srbiji, poštovanje koje imam prema nosiocima vlasti i potpunu autonomiju koju imam i u radu i u razmišljanju jer nisam član ni jedne političke partije nikada bio, ali već je degutantno to što su, koordinisanom akcijom, mnogi krenuli na Aleksandra Vučića u poslednjih nekoliko dana.

Da se podsetimo nekoliko detalja. Da, Vučić ima pravo da se (kako vole da ga kritikuju) "meša" u sve što se tiče pitanja od nacionalne bezbednosti i opstanka Republike Srbije i to samo zato što je to jedina ličnost na političkoj sceni Srbije koja je neposredno od samih građana dobila podršku da vodi državu. Oko toga - tačka.

Dalje, gledam kako Vučića svakog dana preispitujilu, te da li je u kampanji, te da li je dezinfikovao masku, te da li treba da dođe u bolnicu u unutrašnjosti, te da li treba on da se bavi nabavkom medicinske opreme, te da li je testiran, te da li ovo ili ono. Ljudi, pa ko ga sve ovo pita? Narod se oko ovoga ne pita, jer je podneblje naše takvo da se jednostavno od prvog među jednakima očekuje da bude koordinator svih ovih aktivnosti. I ko Vučića može da presinguje oko toga da li se testirao ili nije? Pa mogu samo lekari, a ne stvarno neuki novinari koji od ovakvog, veoma važnog pitanja, prave sprdnju. Ko veruje u to da je Vučić pozitivan na virus i da se šeta okolo? I ko zaista misli da su Srbija i njen zdravstveni sistem toliko jadni da se niko "nije setio" tople vode u vidu potrebe da se testira i sam predsednik Republike i, u vanrednom i mirnodopskom stanju, vrhovni komandant države? 

I znate šta nikome nije palo na pamet? Da vidi da je predsednik Vučić prosedeo za ova dva dana. Od čega? Od dokonisanja i masnih kolača nije, to je jasno i onima koji su mu protivnici. Neću da patetišem, ali Vučić je čovek kome je nedavno od zaraze preminuo najbolji prijatelj i Vučić je čovek čiji je sin u bolnici takođe zaražen i oko kojeg umiru pacijenti. I Vučić je čovek koji misli i o tuđoj deci, ali i o svom detetu. I sad kad je od Života "emotivno nakoutiran", neko se setio da ga i gazi.
Da ga gazi zato što je vanredno stanje uvedeno postupno, što se mere za spas nacije uvode i ciljano i odmereno i zato što se ljudska prava ograničeno i u krajnjoj srazmeri ukidaju da bi se uspostavili preventiva i red i da bi se sačuvao zdravstvani sistem? Je l- ga gaze zbog ekonomskih mera za ozdravljenje sada posrnule privrede? Je l' se Vučić napada zbog punih rafova usred ovog ratnog stanja, zbog obezbeđivanja maski i rukavica, zbog podizanja plata zdravstvenim radnicima? Je l' se napada zbog podrške svakom obolelom i građaninu i svakom zdravstvenom radniku koji spašava prvo tuđ pa svoj život? Je l' se napada zato što nema hiljade umrlih dnevno?

Ljudi, batalite više glupiranje i ne stajte na muku čoveku koji bije jednu od svojih najvećih porodičnih bitaka i koji bije bitku i za moje i zdravlje svih nas, bitku za svu našu decu, naše majke, očeve, deke, bake, sestre, braću... Razumem vašu mržnju, ali je sada ne opravdavam.

Batalite zversku želju da gazite Vučića zato što vam je sad to zgodno. Batalite, jer niti je viteški niti je junački. Nemojte da ste sitni ljudi, jer se ne zna koga šta čeka. I kad svako svoje dočeka, neka se seti svake moje reči koje sam u dahu napisao za 5 minuta i objavljujem bez ijedne ispravke. Kad radim od srca, tad ne grešim.

ZDRAVI BILI!

SVI!

Mario Spasić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Maja

11.04.2020 11:09

Nemaju oni ni stida ni obraza,ništa takvima nije sveto!

Odgovori 11 2
Ana

11.04.2020 11:12

Svaka rec na mestu, nema potrebe dodati bilo sta. Pozdrav.

Odgovori 11 2
profesor1984

11.04.2020 11:12

Svaka rec na svom mestu. Bravo!

Odgovori 11 2
Vesna

11.04.2020 19:43

@profesor1984 - Potpuno podrzavam! Sitne duse su svi koji u ovoj situaciji podmecu nogu predsedniku svoje drzave.