VAŽAN DAN ZA SRPSKU DIPLOMATIJU I MEĐUNARODNE ODNOSE! Vučić sutra prima akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Kanade i Holandije

Autor:

Vesti

20.10.2024

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečanost počinje u 10 časova

VAŽAN DAN ZA SRPSKU DIPLOMATIJU I MEĐUNARODNE ODNOSE! Vučić sutra prima akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Kanade i Holandije

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Kanade i Kraljevine Holandije u ponedeljak, 21. oktobra 2024. godine od 10.00 časova u Palati Srbija, saopštila je Služba za saradnju predsednika Republike.

Pisma će predsedniku Vučiću uručiti Njena ekselencija Mišel Kameron, ambasadorka Kanade i Njegova ekselencija Martajn Elhersma, ambasador Kraljevine Holandije.

Podsećamo da je danas predsednik Vučić, povodom obeležavanja 80 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, sa kojim je obavip dug i prijateljski razgovor, gde mu je Putin poručio da ono što je dobro za Srbiju je dobro i za Rusiju.

Na pitanje novinara da li očekuje zamerke i napade zbog toga što je razgovarao sa Putinom, Vučić je rekao:

- Pa kada me neko ne bi napadao svaki dan, onda bi izgubili smisao postojanja, a neki će da me napadaju zbog toga, neki zbog nečeg drugog, ali Srbija je suverena i nezavisna zemlja i ona donosi svoje odluke - odgovorio je Vučić.

Vučić je dodao da je Putinu danas ponovio da sada može da kaže da Srbija neće uvoditi nikakve sankcije protiv Ruske Federacije. 

- Razgovarali smo kao ljudi koji se dugo poznaju, kao prijatelji i  razgovor koji je trajao desetak minuta obeležila je lična nota, a razgovarali smo i o tome ko su slabi lideri, ko su kakvi i onakvi lideri. Veoma sam zahvalan Putinu na tome što je tu dozu lične note uneo - rekao je Vučić na pitanje novinara o čemu su razgovarali.

Vučić je istakao da mu je Putin dva puta u razgovoru ponovio: "Ono što je dobro za Srbiju, dobro je za Rusiju, ono što je dobro za Srbe dobro je za Ruse".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (19)

Loading
Ana

20.10.2024 14:44

Puno uspeha novoizabranim ambasadorima.

Olja

20.10.2024 14:49

To je šansa za još veću i bolju saradnju.

Nikolina

20.10.2024 14:52

Сутра је важан дан за српску дипломатију и међународне односе, јер ће Вучић примити акредитивна писма новоименованих амбасадора Канаде и Холандије.

Miloš

20.10.2024 14:52

Bitan dan za diplomatiju