SMEHOTRESNA OPOZICIJA (Za)Lutovac bi da menja vlast, a ni u stranci ne može da obezbedi kvorum

Autor:

Vesti

14.10.2024

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepo je kad čovek veruje u čuda i mašta, ali lider Demokratske stranke je načisto izgubio kompas

SMEHOTRESNA OPOZICIJA (Za)Lutovac bi da menja vlast, a ni u stranci ne može da obezbedi kvorum

Foto: Tanjug/Tanja Valić/Strahinja Aćimović

Zoran (Za)Lutovac, predsednik Demokratske stranke, najavio je smenu vlasti u državi na sednici Glavnog odbora stranke za koju nije mogao čak ni da obezbedi kvorum. Zvuči kao početak vica, ali nije! Zaista, čovek koga ne fermaju ni u stranci koju vodi, pa članstvo mrzi da dođe na sednicu najvažnijeg stranačkog tela, hoće da vodi državi. 

Foto: Tanjug/Z. Žestić

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac

Lutovac je na pomenutoj sednici poručio da predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu Vladu najviše brine "otpor građana ekspolataciji litijuma, koji se iz parlamenta prelio na ulicu".

- Može se ispostaviti da će ova Vučićeva vlada platiti ceh svih prethodnih promašaja i loše politike, da će ovde litijum biti ono što su u Crnoj Gori bile litije - istakao je Lutovac, u obraćanju članovima stranke okupljenim za sednicu Glavnog odbora DS.

Lutovac je, kako prenose mediji, održao govor i pre početka sednice, da se ne bi gubilo na vremenu - nedostajalo je nekoliko članova za kvorum, jer su, kako je rekao, na putu. 
Takođe, on je pozvao članove, simpatizere i lokalno rukovodstvo stranke - iste ove koji mu nisu došli na sednicu, da pomognu koliko mogu u učestvovanju protesta koji su ekološki ativisti zakazali za sredu u Loznici. 

- Moja politička poruka je da je svaki trenutak bez borbe protiv ovog režima politički izgubljen trenutak -rekao je predsednik DS. 

Lutovac je najavio i unutarstarančke izbore za 14.decembar. Kako je rekao, misli da će se kandidovati ponovo za predsednika stranke, a na pitanje da li će biti protivkandidata, ponovio je da je već ranije potpredsednik DS Miodrag Gavrilović najavio da bi se kandidovao. 

Prema rečima marketinškog stručnjaka i bivšeg člana DS Nebojše Krstića, Zoran Lutovac upravo finalizuje sahranu Demokratske stranke. 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić

Nju su započeli Tadić, Đilas i Pajtić, ali je Lutovcu pripala čast da ugasi svetlo u nekada najvećoj i najvažnijoj stranci demokratske Srbije koja je danas postala negacija demokratije, intelekta i civilizovanosti. Dakle, ne samo što je DS crkla, već zbog toga u opoziciji niko ne žali, što ne govori toliko o DS koliko o opozicionarima - poručio je Krstić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading