"ZAHVALAN SAM ERDOGANU NA NAREĐENJU KOJE JE DAO SVOJIM LJUDIMA"! Oglasio se predsednik Vučić sa novim vestima! (VIDEO)

Autor:

Vesti

11.10.2024

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što je Vučić posebno naglasio jeste da se nada uspostavljanjem mnogo bližih odnosa sa Turskom u okviru vojnih odbrambenih industrija.

"ZAHVALAN SAM ERDOGANU NA NAREĐENJU KOJE JE DAO SVOJIM LJUDIMA"! Oglasio se predsednik Vučić sa novim vestima! (VIDEO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je u Beogradu turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana.

 

 

Vučić je izjavio da Srbija i Turska imaju odlične ekonomske odnose, a da je trgovinska razmena u odnosu na pre nekoliko godina usedmostručena, kao i da se nada da će do kraja godine ona iznositi 2,6 milijardi evra.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom rekao da je pre nekoliko godina ta trgovinska razmena bila nekoliko stotina miliona evra.

Međutim, ono što je Vučić posebno naglasio jeste da se nada uspostavljanju mnogo bližih odnosa u okviru vojnih odbrambenih industrija, a to je objavio i na Instagramu.

- Zahvalan sam predsedniku Erdoganu na tome što je uvek izražavao dobru volju da poseti našu zemlju i da otvoreno razgovara o svim pitanjima. Uveren sam da će poseta predsednika Erdogana doprineti daljem razvoju i unapređenju srpsko-turskih odnosa - napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagram nalogu "avucic".

- Ono što je za mene važno i što produbljuje povorenje između Turske i Srbije jeste naš dogovor i želja i naređenje koje je izrekao predsednik Erdogan svojim ljudima i ono što sam ja zamolio i naše ljude u Vladi Srbije, da uspostavimo mnogo bliže odnose u okviru naših vojnih odbrambenih industrija. U svim sferama društvenog života naša saradnja mora da raste - istakao je Vučić.

 Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Milan

11.10.2024 19:07

Erdogan je prepoznao iskrenos i dobre namere Srbije.

Milan

11.10.2024 19:08

Bez sumnje je da ce ova saradnja uticati na ekonomski dast obe drzave.

Nena

11.10.2024 19:09

Prilika za uspostavljanje mnogo bližih odnosa sa Turskom u okviru vojnih odbrambenih industrija.

Slavka

11.10.2024 19:10

Za svaku pohvalu predsedniku Erdoganu i neka nam saradnja ubuduće bude još jača, intezivnija a prijateljstvo još čvršće.