MLADIĆEV JATAK POSTAO SRBOMRZAC! Razvojni put šefa Crne Gore i DPS

Autor: BILJANA BOJIĆ

Vesti

01.10.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada se kleo u Srbe i srpsko poreklo, a sada peva "ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije"

MLADIĆEV JATAK POSTAO SRBOMRZAC! Razvojni put šefa Crne Gore i DPS

Foto: Profimedia, Printscreen

Milo Đukanović, bivši predsednik Crne Gore i ekslider DPS, ponovo je demonstrirao mržnju prema svemu srpskom pošto je iz sveg glasa pevao "ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije" dok je u jednom noćnom klubu slavio pobedu DPS na nedeljnim lokalnim izborima u Podgorici.

Njegova opsesija Srbijom konstantna je tokom tri i po decenije, koliko je u politici, ali s perverznim zaokretom od 180 stepeni, kojim će ući u anale političkog beščašća.

BEŠČAŠĆE

Đukanović je, naime, od srpskog nacionaliste, koji je ohrabrivao napad na Dubrovnik 1991, tvrdeći da je i šah zamrzeo zbog šahovnice, te davao oružje i gorivo srpskoj vojsci u Srebrenici i krio generala Ratka Mladića u Crnoj Gori, postao najžešći mrzitelj Srbije, pa čak i Srpske pravoslavne crkve (SPC). Pod njegovim neprikosnovenim liderstvom Crna Gora se otcepila 2006, da bi dve godine kasnije među prvima priznala nezavisnost KiM, dok on sad tvrdi da se u Srebrenici desio genocid.

Za Vladislava Dajkovića, lidera Slobodne Crne Gore, to nije ništa iznenađujuće jer, kako tvrdi za Srpski telegraf, Đukanović je najveći konvertit u crnogorskoj istoriji, koji je svoj politički vek poslednjih 20 godina temeljio na besprizornoj mržnji prema svemu srpskom:

- Samim tim, njegova mržnja iz dana u dan sve više eskalira, tako da se ne bih iznenadio da u nekom trenutku započne i pravi lov na Srbe po Crnoj Gori zajedno sa svojim kriminalcima. 

S druge strane, kako ističe, nije mu jasno šta Đukanović slavi kada nemaju apsolutno nikakve šanse da formiraju vlast u Podgorici:

- Tako da njegove patološke izlive mržnje vidim kao patetični pucanj u prazno kako bi makar malo stimulisao brojne srbomrsce u našoj zemlji u susret novim izborima koji predstoje u lokalnim sredinama.

Foto: ST/Petar Divac

Vladislav Dajković

SVE NAJBOLJE

Premijer Miloš Vučević izjavio je da Srbija nikad ne vređa Crnu Goru i ne peva ništa protiv te države, koju doživljava kao prijateljsku i bratsku zemlju:

- Želimo im sve najbolje. Neki od njih očigledno nama ne žele najbolje, to govori o njima.

Foto: Tanjug

Miloš Vučević

Nije prvi put da pevaju tu pesmu. Ne mislim da je iko jači od Srbije. Ne znam zašto kad slave pobedu, neki bi rekli Pirovu pobedu, moraju da pevaju protiv Srbije, ali ako im je to potreba ili opsesija, njihova stvar, to govori mnogo više o njima nego o nama.

Vučević je, komentarišući izborne rezultate DPS u Podgorici, dodao:

- A zamislite da mi slavimo sa 28 ili 29 odsto dobijenih glasova. Ako su zadovoljni, ja im čestitam. Mi sa 45 odsto imamo oštru raspravu unutar stranke i koalicije, da li je to dobar rezultat. A nekada i sa 50 odsto nismo zadovoljni. Oni sa 28-29 odsto pevaju. Pevajte, čestitamo vam na tome.

Ana Brnabić: Smešno, zar ne?

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić istakla je da su se predsednik Vučić, Vlada i SNS uvek trudili da pomognu i budu uz susede kada je teško kako bi se izgradio stabilniji i prosperitetniji Balkan.

- Jaka Srbija je dobra vest i za Crnu Goru. Više investicija, puteva, pruga, letova donosi dobrobit svima. Zamislite da neko iz SNS slavi pobedu na nekim lokalnim izborima, u jednoj lokalnoj samoupravi, pevajući: "Ne može nam niko ništa, jači smo od Crne Gore." Smešno, zar ne?

Republika

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading