PREMIJER VUČEVIĆ NAJAVIO RAST PLATA I PENZIJA! Posebno se obratio prosvetarima - njima sledi najveća povećanje

Autor:

Vesti

29.09.2024

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike vesti!

PREMIJER VUČEVIĆ NAJAVIO RAST PLATA I PENZIJA! Posebno se obratio prosvetarima - njima sledi najveća povećanje

Foto: AFP ATA images

Predsednik Vlade Miloš Vučević najavio je najveće povećanje plata za prosvetne radnike, pored prosvetnih radnika veće plate očekuju i ostale zaposlene u javnom sektoru.

- Mi idemo s povećanjem penzija, pregovaraćemo s MMF-om, poslednjoj rundi 10,9 odsto ili 11 odsto od nacionalne penzije. I to će biti značajno povećanje penzija. I za javni sektor idu povećanja plata od 1. januara. Najveće povećanje plata je za prosvetne radnike, rekao je Vučević.

Ja ću još jednom ponoviti. Znači, najveće povećanje plata za 2025. godinu, ono što vlada predlaže i biće deo budžeta za narednu godinu, jeste upravo za prosvetne radnike. Govorimo o profesorima, nastavnicima, učiteljicama i vaspitačicama.

- Ja ću,u utorak imati još jednu rundu razgovora sa sindikatima prosvetnih radnika i sa sindikatima zaposlenih u kulturi. Spreman sam za dijalog sa svima. Ja razumem očekivanja, ali istovremeno moram da vodim računa o ekonomskoj i fiskalnoj stabilnosti Srbije, rekao je Vučević.

- Početna plata u prosveti biće 95% od januarske prosečne zarade u Srbiji. Sindikati u prosveti traže da to bude izjednačeno. Mislim da je stvarno jedan dobar pristup, izbalansiran i odgovoran.

Predlog je da se povećaju plate 12% za prosvetne radnike i za ostalo u javnom sektoru 8%. Mislim da je to zaista konstruktivna i korektna ponuda ili predlog Vlade Republike Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Doca

29.09.2024 12:25

Sada prosveta nema razlog da bude nezadovoljan

Blaki

29.09.2024 12:25

Vlada Srbije vidi odgovornu poltiku i brine o zivotnom standardu

Daca

29.09.2024 12:25

Ovo su odlične vesti za mnoge građane Srbije. Svako povećanje plata, penzija i ostalih davanja olakšaće i poboljšati standard građana.

Doca

29.09.2024 12:26

Lepa vest za građane Srbije